Problem izbora

SAD proglasio Madura diktatorom i zamrznuo njegovu imovinu

Vijesti / Flash | 01. 08. 2017. u 07:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Države su označile predsjednika Venecuele Nicolasa Madura kao diktatora koji predstavlja opasnost po demokraciju Venecuele i uvele sankcije kojima se zamrzava njegova imovina koju bi mogao imati u SAD-u, prenose agencije.

"Nedjeljni nelegitimni izbori potvrdili su da je Maduro diktator koji zanemaruje volju naroda Venecuele. Sankcioniranjem Madura, SAD objašnjava svoje protivljenje politikama njegovog režima i svoju podršku narodu Venecuele koji želi da se vrati potpuna i prosperitetna demokracija", priopćio je američki ministar financija Steven Mnuchin, prenosi AFP.

Jedna od mjera je zamrzavanje imovine Madura u SAD, kao i zabrana predstavnicima SAD da pregovaraju sa njim.

"Pod Madurom, Vlada Venecuele namjerno i ponovo krši prava građana korištenjem sile, represije i kriminalizacijom demonstracija. Pod njegovom upravom, režimske snage sigurnosti sustavno potiskuju i kriminaliziraju opozicijske stranke kroz arbitražni pritvor, vojno gonjenje civila i pretjeranu upotrebu sile protiv demonstranata", navodi se u priopćenju.

Na nedjeljnim izborima u Venecueli glasovalo se za Ustavotvornu skupštinu koja će nadjačati Nacionalnu skupštinu pod kontrolom opozicije, što je izazvalo protivljenje međunarodne zajednice.

Sjedinjene Američke Države predvode grupu zemalja koje odbijaju priznati izbore.

Kopirati
Drag cursor here to close