Prijedor

Sa 55 udaraca sjekirom i nožem ubio ženu i njenog ljubavnika; Suđenje krenulo ispočetka

U okružnom sudu u Prijedoru u ponedeljak je iz početka počelo suđenje Aliji Hrustiću (59), optuženom za ubojstvo svoje bivše supruge Azre Hrustić i njenog ljubavnika Envera Halilagića, koje je zatekao u krevetu i ubio ih nožem i sjekirom
Vijesti / Flash | 07. 08. 2018. u 09:06 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni pretres u ovom predmetu započet je u siječnju, ali je u ponedeljak krenuo iz početka jer je između nastavka suđenja proteklo više od 30 dana, što je zakonski rok za nastavak suđenja. Predsjednica sudskog vijeća Mirjana Miodragović Basrak pojasnila je da je suđenje ponovljeno zbog nedolaska branitelja optuženog, odvjetnika Jevte Jankovića, na ročište koje je bilo zakazano za 29. srpanj, pišu NOVOSTI.

I pored toga što je odvjetnik tvrdio da nije kriv za to, te što je na vrijeme obrazložio svoj nedolazak, sud ga je novčano kaznio sa 3.000 KM.

- Naveo sam da neću doći zbog grubih zloupotreba u ovom procesu, a tražio sam i izuzeće tužitelja Ljube Macanovića. Zloupotrebe se ogledaju u samo kvalifikaciji krivičnog dijela, jer se iz dokaza tužiteljstva vidi da se ovde ne može raditi o teškom ubojstvu, već o ubojstvu na mah - istaknuo je Janković.

On pojašnjava da je iz dokaza jasno da je optuženi 55 puta nožem i sjekirom udario bivšu suprugu i njenog ljubavnika, i to nakon što ih je zatekao u krevetu. To, kako tvrdi, ukazuje na to da je optuženi bio veoma razdražen.

- On se nakon zločina pokušao ubiti, tako što se objesio, ali ga je spasio njegov sin. Nakon toga se sam predao policiji. To jasno ukazuje na to da se tu ne radi o planiranom zločinu - rekao je Janković.

Zločin je počinjen 27. svibnja prošle godine u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. U optužnici se navodi da je Hrustić do kuće došao da potraži svog maloljetnog sina.

- Kada je u dvorištu primjetio auto Envera Halilagića, iz svog auta je uzeo sekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je zatekao gole  Azru i Envera i odmah ih je napao i udarao dok ih nije usmrtio - navodi se u optužnici.

Nož kojim je ubojstvo počinjeno pronađen je zariven u polni organ Hrustićeve bivše supruge.

Kopirati
Drag cursor here to close