Ruski tisak: Ubojstvo Marije Ladenburger novi udar na Merkel

Vijesti / Flash | 05. 12. 2016. u 20:53 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O zločinima migranata u Europskoj uniji čuje se svaki tjedan, međutim, ubojstvo devetnaestogodišnje Marije Ladenburger imalo je neuobičajeno veliki odjek, čak i u zapadnim medijima, koji obično prešućuju nedjela "europskih gostiju". Obitelj ubijene, kako se pokazalo, bila je odveć utjecajna, piše Komsomoljska pravda, a prenosi RBTH.

Marija Ladenburger je studirala medicinu u Freiburgu. Sredinom listopada, kada se ubojstvo i dogodilo, vraćala se na biciklu sa studentske zabave. Mladi emigrant iz Afganstana, kojeg nesretna djevojka nije poznavala, napao ju je, silovao i ubio, a leš bacio u rijeku. Za ubojstvo se saznalo tek sada, kada je poslije rezultata analize vlasi kose ubojice, pronađene na licu mjesta, osumnjičena osoba uhićena. U interesu istrage ime emigranta s Istoka nije priopćeno, samo je rečeno da je živio u obitelji Nijemaca koja ga je prihvatila.

Marijin otac je poznati njemački pravni stručnjak Clemens Ladenburger, pomoćnik je rukovoditelja pravne službe Europske komisije sa sjedištem u Bruxellesu, a njegova kći bi sutra napunila dvadeset godina, podsjeća KP.

Nažalost, u posljednje vrijeme takve tragedije se u Njemačkoj događaju svakog mjeseca, međutim, ako su umiješani migranti, savezni mediji o tome ne pišu. Tako da je priča Marije Ladenburger, dospjevši na naslovnice, postala atak na političku perspektivu Angele Merkel koja je podržavala prihvat migranata, a sada se želi kandidirati za četvrti mandat.

Štoviše, ne bih odbacivao da je ubojica, zapravo, mnogo stariji od 18 godina, i da je obmanuo njemačke službe, kako bi dobio veću socijalnu pomoć kao maloljetnik, takvi slučajevi nisu usamljeni, rekao je za KP stručnjak za rusko-njemačke odnose Andrej Šmidt .

Kopirati
Drag cursor here to close