Uhićen

Ruski povjesničar raskomadao ljubavnicu, bivšu studenticu

Sokolov je navodno rekao policiji da je ubio svoju ljubavnicu tijekom svađe i da joj je odrezao glavu, ruke i noge. Također je kazao da se planirao riješiti dijelova tijela prije nego što javno počini samoubojstvo odjeven kao Napoleon.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2019. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati ruski povjesničar Oleg Sokolov uhićen je u subotu u Sankt Petersburgu pod sumnjom za ubojstvo nakon što je izvučen iz rijeke s ruksakom u kojemu su bile dvije ženske ruke, javlja BBC u nedjelju.

Sokolov je pijan pao u rijeku Mojku dok se pokušavao riješiti dijelova tijela, izvijestili su lokalni mediji, prenosi Hina.

Policija je zatim otišla u njegov stan gdje je otkrila raskomadano tijelo 24-godišnje žene, njegove bivše studentice.

Profesor Sokolov, koji je radio na državnom Univerzitetu u Sankt Peterburgu, veliki je stručnjak za Napoleona i odlikovan je najvišim francuskim odličjem - Legijom časti koju je ustanovio sam Napoleon Bonaparte 1802. Njegova žrtva je Anastasija Ješčenko s kojom je Sokolov zajedno napisao niz radova, a s njom je i živio.

Policija je priopćila  da je 63-godišnji muškarac spašen iz rijeke Mojke i uhićen pod sumnjom za ubojstvo. Dužnosnici su potvrdili za novinsku agenciju France Presse (AFP) da je riječ o Sokolovu.

"On je priznao krivicu", rekao je odvjetnik Aleksander Počujev za AFP dodavši da Sokolov žali zbog toga što je učinio te da sada surađuje sa policijom. Sokolov je navodno rekao policiji da je ubio svoju ljubavnicu tijekom svađe i da joj je odrezao glavu, ruke i noge. Također je kazao da se planirao riješiti dijelova tijela prije nego što javno počini samoubojstvo odjeven kao Napoleon.

Sokolov je napisao nekoliko knjiga o Napoleonu i surađivao je kao savjetnik za povijesna pitanja na nekoliko filmova.

Također je bio član Francuskog instituta društvenih nauka, ekonomije i politike (Issep) koji je u subotu priopćio da ga je uklonio s položaja u naučnom odboru.

"Užasnuti smo zločinom za koji je kriv Oleg Sokolov", navodi se u priopćenju.

"Nismo mogli ni zamisliti da bi on mogao počiniti takav stravičan zločin."

Kopirati
Drag cursor here to close