Iz Rusije s ljubavlju

Ruske ubojice virusa dolaze u Mostar

Ovom jedinicom, inače, zapovijeda general-bojnik Mihail Černišov, načelnik kemijske, biološke i radijacijske zaštite Zapadnog vojnog okruga čije je sjedište u Sankt Petersburgu.
Vijesti / Flash | 30. 04. 2020. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici vojske Ruske Federacije u petak bi trebali doći u Mostar kako bi, na molbu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, izvršili "dezinfekciju" Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, doznaje Oslobođenje.

"U skladu sa zahtjevom NJ.E. dr. Dragana Čovića, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH, za pružanje medicinske pomoći Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar od strane Ruske Federacije 1. svibnja ove godine bit će upućena u Mostar ruska medicinska ekipa koja se sastoji od 24 medicinska radnika i 5 jedinica posebne tehnike za dezinfekciju. Ruska medicinska ekipa će ući na teritoriju BiH s teritorije Srbije", navedeno je u dopisu Veleposlanstva Ruske Federacije koji je danas dostavljen bh. vlastima.

Ovom jedinicom, inače, zapovijeda general-bojnik Mihail Černišov, načelnik kemijske, biološke i radijacijske zaštite Zapadnog vojnog okruga čije je sjedište u Sankt Petersburgu. General Černišov je tijekom travnja boravio u Beogradu gdje se prošlog tjedna susreo sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a sastanku je nazočio i bivši ruski veleposlanik u BiH, a sada veleposlanik te države u Srbiji - Aleksandar Boca Harčenko.

"General Černišov je ubojica koronavirusa", izjavio je početkom travnja Informeru srbijanski veleposlanik u Moskvi Miroslav Lazanski.

Izjavu Lazanskog prenijeli su i ruski mediji, među kojima i Ruska Gazeta koja je pisala da su ljudi u Srbiji "s oduševljenjem dočekali ruske vojnike koji su dezinficirali ulice".

Kopirati
Drag cursor here to close