Provjera sposobnosti

Rusija započela vojne vježbe u istočnom Sredozemlju

Vijesti / Flash | 15. 08. 2016. u 17:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska flota počela je s vojnim vježbama u Sredozemlju kako bi provjerila sposobnost svoje mornarice da djeluje u kriznim situacijama "terorističke prirode", objavilo je ministarstvo obrane.

"Skupina brodova počela je taktičke vježbe u istočnom Sredozemlju. Cilj tih manevara je provjeriti kapacitet pomorskih snaga u rješavanju kriza terorističke prirode", kazalo je ministarstvo u priopćenju.

Pomorska borbena skupina održat će vježbe po scenariju koji će biti "najbliži moguć" realnom napadu, dodalo je ministarstvo.

Dvije korvete klase Buyan, što je jedan od najrecentnijih modela u ruskoj floti, sudjelovat će u manevrima uz brodove koji su već za stalno stacionirani u regiji. Brodovi su među ostalim opremljeni sustavima raketa dugog dometa koji su već korišteni za napade na položaje džihadista u Siriji 2015.

Rusija je posljednjih mjeseci ojačala pomorske snage na istoku Mediterana u okviru svoje vojne intervencije u Siriji gdje vodi kampanju zračnih udara podupirući sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Moskva je također povećala broj vojnih vježbi na svom teritoriju nakon što je počela kriza u odnosima sa Zapadom zbog Ukrajine.

Kopirati
Drag cursor here to close