'diplomate'

Rusija: U Moskvi djeluje previše američkih špijuna

Vijesti / Flash | 14. 07. 2017. u 17:25 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski dužnosnici u petak su kazali da u Moskvi pod diplomatskom krinkom djeluje previše američkih špijuna, te da će protjerati neke od njih kako bi odgovorili na prošlogodišnje protjerivanje 35 ruskih diplomata iz SAD-a.

To upozorenje, koje je dala glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova, odražava sve veću frustraciju Moskve zbog odbijanja Trumpove administracije da vrati dva ruska diplomatska posjeda koja su zaplijenjena otprilike u isto vrijeme kada su prošle godine protjerani neki od ruskih diplomata, piše Reuters.

Tadašnji američki predsjednik Barack Obama naredio je u prosincu protjerivanje 35 Rusa osumnjičenih za špijunažu i zapljenu dva diplomatska posjeda zbog, kako je rekao, hakiranja američkih političkih stranaka tijekom predsjedničkih izbora 2016. godine, a što su ruski dužnosnici odlučno negirali.

Zakharova se u petak također požalila da američki dužnosnici ne izdaju vize ruskim diplomatama koji bi zamijenili protjerane uposlenike kako bi veleposlanstvo moglo ponovo raditi punom snagom.

Kopirati
Drag cursor here to close