Tužiteljstvo BiH

Rumunji priznali krivicu za krijumčarenje ljudi

U prtljažniku putničkog motornog vozila, nezakonito su pokušali prevesti preko državne granice iz BiH u Hrvatsku dvije osobe s područja Pakistana.
Vijesti / Flash | 01. 11. 2019. u 10:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporazum o priznanju krivice s tužiteljem iz Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, u prisustvu odvjetnika, sklopili su optuženi Danut-Ovidel Cicio (1996) i Denisa-Daniela Cozma (2001), rođeni u Negresti-Oas u Rumunjskoj, nastanjeni u Mauellzu u Francuskoj, rumunjski državljani koji se nalaze u pritvoru.

Iz Tužiteljstva BiH navode da su optuženi priznali da su 1. listopada ove godine, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, u prtljažniku putničkog motornog vozila, nezakonito pokušali prevesti preko državne granice iz BiH u Hrvatsku dvije osobe s područja Pakistana, u čemu su otkriveni i spriječeni od strane policijskih službenika na graničnom prelazu Izačić.

U skladu sa sporazumima za optužene je predložena, kao glavna kazna, kazna zatvora u trajanju od dvije godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počine novo kazneno djelo, kao i sporedna novčana kazna optuženom Ciciju u iznosu od 10.000 KM, a optuženoj Cozmi od 8.000 KM.

Sporazumima su se optuženi obvezali da plate cjelokupan iznos novčanih kazni, a prije izricanja presude Suda BiH.

Predložene kazne su u skladu sa ulogom i odgovornošću optuženih i težini počinjenog kaznenog djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja, optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH, zaključili su iz Tužiteljstvu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close