Traži se pomoć

Ruište i Čvrsnica i dalje gore

Vijesti / Flash | 31. 08. 2017. u 11:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Ruišta i dalje je aktivan šumski požar na dva lokaliteta, na lokalitetu Orlinke između Borove glave i Herceg vrela, koji se širi prema Gluhom Porimu te na lokalitetu Vilinog klanca, potez Vilin klanac-Bijele vode, priopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Minirana i nepristupačna područja onemogućavaju gašenje požara sa zemlje. Trenutno nema ugroženih objekata.

Također, šumski požar na lokalitetu Čvrsnice je i dalje aktivan i prijeti području Dive Grabovice. S obzirom na to da se radi o miniranom i nepristupačanom terenu jedino preostaje gašenje požara iz zraka.

Zbog svega navedenog, a radi sprječavanja širenja požara, jutros su upućeni zahtjevi za ponovno angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH, za lokalitet Ruišta i planine Čvrsnice.

Inače, helikopter Oružanih snaga BiH danas je u ranim jutarnjim satima angažiran na pružanju pomoći civilnim strukturama u gašenju požara na lokalitetu općine Drvar.

Prethodnog dana pripadnici OSBiH su aktivan doprinos dali na gašenju požara u općinama Gacko, Bileća i Drvar. Djelujući na područjima zahvaćenim požarom, helikopteri OSBiH su ostvarili 3,4 sata naleta pri čemu je izbačeno više od 32,5 tone vode (13 vedara).

Kopirati
Drag cursor here to close