Oboljeli

RS: Virus potvrđen kod šest korisnika doma i sedam zdravstvenih radnika

Prije dva dana ministar je rekao da je u domu u privatnom vlasništvu u Kneževu uzet 21 uzorak, a tri osobe su bile pozitivne.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2020. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Virusom korona u Republici Srpskoj u posljednja 24 sata zaražena je 31 osoba, a među njima su i šest korisnika doma za stare iz Kneževa, kao i sedam zdravstvenih radnika.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, istaknuo je da je redovnim testiranjem virus registriran kod 19 osoba.

"U domu iz Kneževa testirane su sve osobe, a virus je utvrđen kod šest korisnika, a pozitivna su i četiri zdravstvena radnika iz UKC-a RS, tri medicinske sestre i jedan doktor, jedna medicinska sestra iz Gradiške, jedna iz Bijeljine, te jedan zdravstveni radnik iz privatne klinike", pojasnio je ministar.

Podsjetimo, prije dva dana ministar je rekao da je u domu u privatnom vlasništvu u Kneževu uzet 21 uzorak, a tri osobe su bile pozitivne. Kod jedne njegovateljice je ranije utvrđen virus, a onda je utvrđen kod još jedne njegovateljice i dvije korisnice.

Šeranić je danas istaknuo da je testirano još 79 osoba iz ostalih domova u RS, te da su svi nalazi negativni.

"Testiranje je vršeno u domovima za stare u Srpcu, Prnjavoru, Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Novom Gradu, Zvorniku i Trebinju", pojasnio je ministar.

Redovnim testiranjem utvrđeno je i prisustvo virusa kod šest korisnika karantina u Prnjavoru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close