Nepoštivanje mjera

RS: U dva kafića zatečene 173 osobe

O događaju je obavješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Banja Luci.
Vijesti / Flash | 08. 02. 2021. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su proteklog vikenda u cilju provjere poštovanja mjera Republičkog stožera za izvanredne situacije proveli niz kontrola ugostiteljskih objekata te evidentirali tri krivična djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U petak 5. veljače u 21,30 sati policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad izvršili su kontrolu ugostiteljskog objekta u Mrkonjić Gradu, gdje je zatečeno 87 gostiju, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RS.

O događaju je obavješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Banja Luci koji se izjasni da se radio o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije, prenose Nezavisne

Iste večeri u 23,15 sati policijski službenici Policijske stanice Ugljevik izvršili su kontrolu ugostiteljskog objekta u Ugljeviku, gdje su zatečena 22 gosta, iako je radno vrijeme objekta bilo do 22 sata.

U subotu 6. veljače u 22,55 sati policijski službenici Policjske stanice Teslić i Кomunalne policije su u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 86 osoba.

Dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj se izjasnio da radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policijski službenici su u ovoj godini evidentirali i 192 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obvezu nošenja zaštite maske na javnim površinama.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske podsjećaju da kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog stožera za izvanredne situacije, a sve u cilju sprječavanja širenja koronavirusa među stanovništvom.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close