"Neprikladne parole"

RS 'preskače' bilboarde povodom Dana državnosti BiH

"Iako je oglasni prostor rezerviran i plaćen za sve veće gradove u tom bh. entitetu, samo tri dana prije početka kampanje smo obaviješteni da ona ne može biti realizirana zbog neprikladne parole", kazali su iz Pokreta Snaga domovine.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2021. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kampanja Pokreta Snaga domovine povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine počela postavljanjem je bilboarda u svim većim gradovima bh. entiteta Federacije BiH, no kako kažu iz ovog pokreta, u drugom bh. entitetu Republika Srpska, to neće biti realizirano.

"Sa žaljenjem moramo da obavijestimo javnost da kampanja na području RS neće biti realizirana zbog otkazivanja kompanije koja upravlja billboardima na tom dijelu domovine. Iako je oglasni prostor rezerviran i plaćen za sve veće gradove u tom bh. entitetu, samo tri dana prije početka kampanje smo obaviješteni da ona ne može biti realizirana zbog neprikladne parole", kazali su iz Pokreta Snaga domovine.

Pročitajte još

U priopćenju pozivaju javnost da procijeni da li u natpisu na plakatu ima nešto što je neprikladno.

"Iako sam dugo u politici ovo još nikad nisam doživio – da jedan plakat koji apsolutno promovira univerzalne vrijednosti, na prvom mjestu antifašizam, bude cenzuriran. Očigledno da u jednom dijelu Bosne i Hercegovine imamo najcrnju diktaturu. O ovom slučaju ću obavijestiti članove europskog parlamenta i druge dužnosnike Europske unije sljedećeg tjedna kada imamo zakazane sastanke u Bruxellessu", rekao je Ahmed Husagić iz ovoga pokreta.

Podsjetimo, Republika Srpska ne priznaje 25. studeni kao Dan državnosti te ne slavi praznik.

U Republici Srpskoj slavi se 21. studeni kao dan parafiranja Daytonskog mirovnog sporazuma kojim je uspostavljena Republika Srpska.

Podsjetimo, 21. studenog je u vojnoj zračnoj bazi Wright Patterson kod Daytona, u američkoj državi Ohio dogovoren je ustroj BiH nakon rata poznatiji kao Daytonski mirovni sporazum.

Kopirati
Drag cursor here to close