Prevencija

RS: Pod nadzorom se nalazi 221 osoba zbog koronavirusa

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, rekao je danas da nema novih slučajeva korona virusa, nakon tri slučaja registrirana zaključno sa sa jučerašnjim danom, a pod nadzorom se nalazi 221 osoba
Vijesti / Flash | 07. 03. 2020. u 12:55 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, rekao je danas da nema novih slučajeva korona virusa, nakon tri slučaja registrirana zaključno sa sa jučerašnjim danom, a pod nadzorom se nalazi 221 osoba, dok je 37 osoba završilo sa četrnaestodnevnom nadzorom.

Prema riječima Šeranića uzeti su uzorci od kontakata muškarca iz Čelinca kod kojeg je prisustvo virusa potvrđeno, jučer i javnost će pravovremeno biti informirana o rezultatima ovih i drugih testiranja.

Trenutno su ukupno četiri osobe hospitalizirane u Univerzitetsko-kliničkom centru RS u Banjaluci, a pacijent iz Čelinca je dobrog stanja i blago febrilan, ali nema jače simptomatologije.

"Zdravstvena inspekcija RS izdala je 76 rješenja vezano za nadzor ili izolaciju, a inspektori će u narednom periodu, pojačanim intenzitetom kontrolirati ljude koji su dobili ovakvu vrstu mjere kako bi se oni nalazili prema onoj preporuci gdje i treba i da se nalaze", rekao je Šeranić.

Koordinacioni tim za planiranje, provođenje i praćenje aktivnosti u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom bolesti koju izaziva virus korona održao je danas sastanak u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, a sastanku je prisustvovala i Patricia Kormoss, konsultant Svjetske zdravstvene organizacije za pripremljenost i operativno planiranje.

U Bosni i Hercegovini registrirana su tri slučaja zaraze korona virusom, a pozivni na testiranju su muškarac koji je radio u Italiji, njegov sin, iz Banjaluke, kao i muškarac iz Čelinca, koji se vraćao iz Italije u automobilu sa muškarcem kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa. 

Kopirati
Drag cursor here to close