Posavina

RS: Najviše Hrvata vraćeno u općinu Pelagićevo

Zamjenik načelnika Bošnjak istaknuo je turistički i gospodarski potencijal koji općina pruža te naglasio uspješne primjere Hrvata poduzetnika koji su se vratili u ovaj kraj.
Vijesti / Flash | 15. 07. 2019. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, u ponedjeljak je primio načelnika općine Pelagićevo Simu Stakića i nečelnikovog zamjenika,  Nikolu Bošnjaka.

Načelnik Stakić zahvalio je državnom tajniku Milasu na prijemu te ga upoznao sa s aktualnim stanjem,  poteškoćama, potencijalima i izazovima s kojima se općina i njeni žitelji nose, priopćeno je iz Središnjeg ureda.

Naglasio je kako je u općini Pelagićevo ostvaren najznačajniji povratak Hrvata u entitet Republika Srpska te je općina primjer uspješnog suživota Hrvata, Srba i ostalih.

‘’Zajednički stvaramo uvjete za što bolji i kvalitetniji svakodnevni život svih naših sugrađana’’, rekao je načelnik Stakić i dodao kako su do sada uspješno realizirali brojne infrastrukturne te projekte iz područja kulture i obrazovanja, navodi.

Foto: PR / Sastanak općinara i tajnika

Zamjenik načelnika Bošnjak istaknuo je turistički i gospodarski potencijal koji općina pruža te naglasio uspješne primjere Hrvata poduzetnika koji su se vratili u ovaj kraj.

Državni tajnik Milas pohvalio je napore koje općina Pelagićevo ulaže u razvoj gospodarstva, infrastrukture te svih drugih sadržaja koje život u tom kraju čine privlačnim

‘’Stvaranjem takvih preduvjeta te otvaranje radnih mjesta ključ je održivog ostanka i opstanka ne samo Hrvata već i ostalih mještana općine Pelagićevo’’, rekao je Milas.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima suradnje na zajedničkim projektima koji su od interesa za Hrvate ali i druge žitelje općine Pelagićevo te o mogućnostima suradnje na projektima prekogranične suradnje u okviru EU fondova, priopćeno je iz Središnjeg ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close