Cvijanović potvrdila

Republika Srpska će proglasiti vanredno stanje

Cvijanović je dodala da je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković sazvao sjednicu Vlade na kojoj će biti proglašena vanredna situacija.
Vijesti / Flash | 16. 03. 2020. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj će biti proglašeno vanredno stanje zbog virusa korona, kazala je Željka Cvijanović, predsjednica RS. Ona je ovo rekla na pres-konferenciji nakon sastanka dužnosnika Srpske.

Cvijanović je dodala da je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković sazvao sjednicu Vlade na kojoj će biti proglašena vanredna situacija.

"Tražit ćemo i da Narodna skupština u skladu sa svojim ovlaštenjima nakon ovoga proglasi i vanredno stanje", izjavila je Cvijanović nakon sastanka dužnosnika Srpske u Banja Luci u vezi sa virusom korona.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjednica Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, generalni sekretar Vlade Siniša Karan, direktor Inspektorata Srpske Dragutin Škrebić i vršitelj dužnosti direktor Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković.

Podjećamo, i Vlada Federacije BiH proglasila je stanje nesreće zbog pojave virusa korona na području Federacije BiH.

Vanredno stanje proglašeno je sinoć i na teritoriju cijele Srbije zbog virusa korona.

Kopirati
Drag cursor here to close