Izgorio autobus u Italiji

Roditelji žele da djeca prekinu ekskurziju, MVP obećalo putne isprave

MVP BiH osigurat će učenicima Ekonomske škole u Banja Luci, kojima su u požaru autobusa u Italiji izgorjeli dokumenti, odgovarajuće putne isprave u najkraćem roku, kako bi se mogli nesmetano vratiti kući.
Vijesti / Flash | 28. 05. 2018. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić razgovarao je u ponedjeljak sa skupinom roditelja maturanata banjalučke Ekonomske škole, koji su izrazili želju da djeca prekinu ekskurziju i vrate se kući poslije jutrošnje prometne nesreće, u kojoj je u Italiji izgorio njihov autobus, zajedno s prtljagom i svim osobnim stvarima.

Radojičić je rekao roditeljima da su gradske vlasti od jutros u stalnom kontaktu s konzulatom BiH u Milanu, iz kojeg su dobili uvjeravanja da će sva djeca dobiti privremene putne isprave, pošto su im putovnice izgorjele zajedno s prtljagom.

On je kazao da će gradske vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da se izađe u susret zahtjevima roditelja, naravno, zavisno i od volje samih učenika.

''U kontaktu s turističkom agencijom, koja je organizirala putovanje, potvrđeno nam je da je u Italiju već upućen autobus, kojim bi djeca, koja to žele, bila vraćena kući'', kazao je Radojičić.

U prometnoj nesreći, koja se jutros oko 9:30 sati dogodila na dvadesetak kilometara od talijanskog ljetovališta Lido di Jesola, u potpunosti je izgorio autobus koji je prevozio skupinu maturanata Ekonomske škole.

Nitko od 51 maturanta, koji su bili u autobusu, nije ozlijeđen, a djeca su trenutno u Lido di Jesolu, gdje su im lokalne vlasti pružile pomoć i privremeno ih smjestili u prihvatilište lokalnog Crvenog križa, gdje čekaju da dobiju privremene putne isprave.

MVP BiH će osigurati učenicima putne isprave u najkraćem roku

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine osigurat će učenicima Ekonomske škole u Banja Luci, kojima su u požaru autobusa u Italiji izgorjeli dokumenti, odgovarajuće putne isprave u najkraćem roku, kako bi se mogli nesmetano vratiti kući.

MVP BiH, Veleposlanstvo BiH u Rimu i Generalni konzulat BiH u Milanu u komunikaciji su s talijanskim vlastima, kao i s organizatorima putovanja i gradskim vlastima Banja Luke, kako bi se šok i neugodnosti koje su učenici doživjeli sveli na najmanju moguću mjeru.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, koji se nalazi u službenom posjetu Alžiru, zatražio je od veleposlanika BiH u Rimu Josipa Gele i generalnog konzula BiH u Milanu Igora Babića da slučajevi izrade dokumenata djece iz autobusa dobiju prioritet u aktivnostima njihovih diplomatsko-konzularnih predstavništava te da omoguće svaku drugu neophodnu asistenciju iz njihove nadležnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close