Napad na nastavnice

Roditelj fizički napao dvije nastavnice u mostarskoj školi

Dvije nastavnice napadnute su u školi na Buni.
Vijesti / Flash | 20. 11. 2018. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije nastavnice Osnovne škole Marina Držića na Buni fizički je napao roditelj nezadovoljan ocjenom, doznaje portal Bljesak.info. Napad  nastavnice je prijavljen MUP-u HNŽ-a.  

Do informacije  o napadu došli smo nakon što je Ministarstvo osudilo nasilje nad prosvjetnim radnicima ne navodeći o kakvom incidentu se radi niti u kojoj školi.

''Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a oštro osuđuje pojavu incidenata i različitih oblika nasilja nad učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ostalim uposlenicima unutar odgojno-obrazovnih institucija u Hercegovačko- neretvanskoj županiji- kantonu, te smatra nedopustivim svaki oblik nepoštivanja, maltretiranja, verbalnog i fizičkog nasilja nad prosvjetnim radnicima'', navodi Ministarstvo u svom priopćenju.

Kako navode učitelji kroz cijeli radni vijek svakodnevno ulažu veliki trud u razvijanje kompetencija i educiranje svojih učenika, konstantno radeći na unaprjeđivanju plemenite nastavničke profesije, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja i stvaranja prosperitetnih generacija.

''S tim u vezi, učiteljska profesija zaslužuje veliki respekt roditelja i društva u cjelini, kojeg nažalost u današnjici manjka.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ daje punu potporu svim uposlenim u odgojno- obrazovnim institucijama da svoj rad obnašaju u uslovima koji ni u kojem segmentu ne narušavaju njihovu sigurnost, dignitet, autoritet i odvijanje nastavnog procesa i rada.

Ovim putem upućujemo apel svim nadležnim institucijama i cjelokupnoj javnosti da zajedno jačamo i efikasnim mjerama zaštitimo nastavničku profesiju, koja predstavlja stup svakog demokratskog društva'', navodi se u priopćenju Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close