Dodik

Revizija tužbe lažna, Srbi bez sugovornika za mir među političkim Bošnjacima

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 17:57 K.K.
Kopirati

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je društvo za prošlost i sukobe, kako bi se ukratko mogao nazvati današnji skup u sarajevskoj Vijećnici pod pokroviteljstvom Bakira Izetbegovića, potvrda da Srbi u BiH među političkim Bošnjacima teško mogu naći sugovornika za mir, budućnost ili europske integracije.

"Osim što je najavljena revizija tužbe lažna, jer je ne podnosi BiH već samo jedan narod ili dijelovi jednog naroda, ona je i sa moralnog i svakog drugog stanovišta neprihvatljiva. Ni prije deset godina nisu postojali dokazi protiv Republike Srbije, oni ne postoje ni danas, iz prostog razloga što Srbija nije ni uradila ono što joj muslimani u BiH pokušavaju staviti na teret", istaknuo je Dodik komentirajući odluku većine sudionika današnjeg savjetovanja u Sarajevu, kome su prisustvovali predstavnici bošnjačke političke, vjerske i nevladine zajednice, da daju podršku Izetbegovićevoj inicijativi za podnošenje zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije.

Predsjednik Srpske je naglasio da se od srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH očekuje da se pred sudom u Hagu ospori legitimitet revizije pomenute presude, a pred pravosuđem u BiH kazneni postupak protiv Bakira Izetbegovića.

"Indikativno je što tradicionalni zaštitnici i slova i duha Daytona oličeni u OHR i Veleposlanstvu SAD u Sarajevu, u jednostranom aktu jednog člana Predsjedništva BiH mimo volje, dogovora ili suglasnosti druga dva člana, nisu vidjeli kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma, čak ni destabilizaciju prilika u samoj BiH", istaknuo je Dodik.

On je podsjetio da je referendum u Republici Srpskoj, kao vrhovno demokratsko dostignuće kvalificiran kao prekršaj Daytonskog mirovnog sporazuma i destabilizacija BiH i zapitao kako se onda zove ova samovolja i divljanje u spoljnoj politici BiH, koja se provodi kršeći više zakona zemlje za koju se bore još samo stranci.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.