'greška u protokolu'

Reiner zbog zastave napustio govornicu NSRS

Vijesti / Flash | 17. 05. 2016. u 13:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odbio se obratiti novinarima nakon sastanka sa izaslanstvom Narodne skupštine Republike Srpske, jer iza govornice u ovoj instituciji nije bilo zastave Republike Hrvatske.

On se danas u službenoj posjeti Narodnoj skupštini RS sastao sa potpredsjednikom Narodne skupštine RS Željkom Stojičić. Nakon sastanka Reiner je sa domaćinom stao za govornicu, ali je nakon upozorenja članova svog tima da nema zastave Hrvatske, izjavio da se ne može obratiti jer nije uobičajeno da se obraća sa mjesta na kojem je samo zastava domaćina.

Nakon njegovog odlaska Željka Stojičić je izrazila žaljenje zbog toga navodeći da je u pitanju stvar protokola koji je organizirao ovaj sastanak. Iz NSRS su naveli da je greška u protokolu.

Govoreći o susretu s Reinerom istaknula je da su vodili konstruktivan razgovor o pitanjima značajnim za RS u Hrvatsku kao što je izgradnja mosta na Savi, odlaganje radioaktivnog otpada, i zagađenje na koje utiče Rafinerija Brod.

Nakon sastanka u Narodnoj skupštini RS Reiner je otišao na sastanak sa Franjom Komaricom, biskupom banjalučkim.

Nedugo nakon ovog 'nesporazuma', oglasila se i Press služba ove institucije te istaknula kako se u holu Narodne skupštine nikada ne ističu zastave zemalja iz kojih dolaze gosti u službenu posjetu.

''Služba Narodne skupštine Republike Srpske naglašava da je ustaljena praksa Protokola Narodne skupštine Republike Srpske da se tijekom pres konferencija u press holu parlamenta ne ističu zastave zemlje iz koje dolaze gosti u službenu posjetu parlamentu.

Ni sastanak sa izaslanstvom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu. Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagirali neki od članova izaslanstva Hrvatskog sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera i potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srpske Željke Stojičić'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close