Nepotpun dokument

Reformska agenda bez akcijskog plana bezvrijedan je papir

Vijesti / Flash | 27. 08. 2015. u 10:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Nikola Špirić smatra da je reformska agenda bez akcijskog plana nepotpuna te da je to dokument koji u toj formi ne treba BiH, odnosno "da je u funkciji pokrivanja nerada međunarodne administracije i institucija vlasti BiH".

Komentirajući novinarski upit u vezi s točkom dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma PSBiH, koja se odnosi na reformsku agendu, Špirić je ocijenio da bi reformsku agendu pratio akcijski plan u slučaju da su sve razine vlasti u BiH opredijeljene za ono što se zove europski put BiH, te da njena realizacija podrazumijeva precizno određene rokove.

''Ovako imamo bezvrijedan papir bez akcijskog plana'', kazao je Špirić, navodeći da je tražio da se ova točka skine s dnevnog reda dok Vijeće ministara BiH ne ponudi akcijski plan za realizaciju reformske agende.

Izrazio je bojazan da bi "priča o agendi" mogla biti ponovljena priča o (ne)implementaciji presude u predmetu "Sejdić-Finci" s mnogo dužim rokom trajanja, potcrtavajući da je to ono što Bosni i Hercegovini ne treba.

''Bez utvrđivanja i inauguriranja principa odgovornosti za vršenje vlasti, ova zemlja će i dalje posrtati, a agenda će biti 'šuplja priča', a bojim se da to već jeste'', zakljućio je Špirić.

Inače, razmatranje usuglašene reformske agende i akcijskog plana u vezi s europskim putem Bosne i Hercegovine, odnosno materijal Vijeća ministara BiH u vezi s tim ostali su na dnevnom redu parlamentarnog zasjedanja.

Kopirati
Drag cursor here to close