Izjava

Redžep Salić: Tražim smjenu Veska Drljače, on je najodgovorniji za stanje u Pazariću

Aktualni direktor Zavoda u Pazariću je zamolio medije da ostanu uz djecu koja su smještena u Zavodu u Pazariću te da prate slučaj.
Vijesti / Flash | 03. 12. 2019. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom aktualnih događanja u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine, izvanredno se javnosti obratio još uvijek aktualni direktor Zavoda Redžep Salić koji je poručio kako traži smjenu federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače.

"Kao odgovorno lice tražim smjenu Veska Drljače koji je najodgovorniji za stanje u Zavodu u Pazariću! Napravili su brutalnu grešku nad jetimima. Izvještaj Porezne uprave pokazuje da su našli 594.000 KM neplaćenog poreza, što znači da je netko sakrivao novac. Vesko Drljača je ministar četiri godine. Izvještaj iz 2018. je pokazao 200.000 razlike. To je sve on uradio. Natjerao me da šutim na Vladi, da nisam progovorio na Parlamentu ovaj kriminal bi bio prikriven", izjavio je Salić te dodao:

"Porezna uprava je napravila dobro posao. Očito je da je novac otišao u privatne džepove. postoji sumnja da se i Vesku Drljači od tog novca napravilo kupatilo. To je sramota za naš narod. Takav čovjek nije dostojan da čuva Zavod u Pazariću, a kamoli šta drugo. Nije uplatio ni jednog centa za sve ovo vrijeme. On direktno krije nešto. Moja smjena ništa ne znači, ja sam za tu djecu spreman da sve uradim".

Aktualni direktor Zavoda u Pazariću je zamolio medije da ostanu uz djecu koja su smještena u Zavodu u Pazariću te da prate slučaj.

Naveo je i da očekuje da će u Zavodu biti bolje samo ako se smijeni Vesko Drljača.

"Šest mjeseci se borim s kriminalnom organizacijom. Imam pritisak sa svih strana. Tko je mene zaštitito? Da nije vas medija, znate šta bi bilo od mene... Sad će pokušavati podmenuti mi, te da sam i ja kriminalac kao što su oni. Imate izvješća porezne, revizora, inspekcije koje kažu da su sve uradile. Tražite gdje je taj novac otišao. Drljača gura Upravni odbor da mene posvađa s njima. Upravo čovjek iz Upravnog odbora dođe alkoholiziran. Oni smjenjuju mene danas, to je poraz države, poraz vlade", kazao je u obraćanju.

Pozvao je novinare da istraže tko je kontrolirao novac građana.

"Komsije koje su bile, ljudi iz centra i zavoda oduševljeni su radom Zavoda. One slike koje osuđujem nastale su slike prije mog mandata. Dali smo sve podatke koje trebaju tužilaštvu u vezis a tim", naveo je.

Salić je kazao i kako je njemu zabranjeno sutra govoriti na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

"Ja sam razriješen i očekujem da danas Upravni odbor postavi v.d. direktora. V.d se inače isti dan postavlja, a oni to neće uraditi, žele moje ime okaljavati. Meni smjena ništa ne znači, meni znače djeca i uposlenici u Zavodu", naglasio je Salić.

Istaknuo je i da će ostati uz djecu koja su smještena u Zavodu u Pazariću do kraja života te da je to njegova životna misija.

Kopirati
Drag cursor here to close