Sadik Ahmetović

Realna opcija je smanjenje broja županija

Vijesti / Flash | 24. 03. 2017. u 23:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Daytona mnogi su imali različite ambicije kada je u pitanju budućnost Bosne i Hercegovine. Bošnjaci su imali želje da kroz neko vrijeme ne bude entiteta, Hrvati su imali želje da vrate granice Herceg-Bosne, a želja Republike Srpske je bila da bude samostalna država ili u sastavu Srbije, a ništa od toga nije moguće bez volje da pristanu svi, izjavio je u političkom magazinu Otisak koji se emitira na mreži televizijskih stanica u BiH zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović.

Kaže da je današnja priča o federalizaciji nerealna s obzirom da je trebalo puno muka da se „zapakira“ “Dayton” prije 22 godine.

''Sada kada je prošlo toliko vremena samo započinjanje razgovora naiđe na oštre stavove sa svih strana. Mislim da treba napraviti politike koja će smanjiti administraciju i smanjiti broj županija, a da to ne bude stvaranje prostora za nove entitete. Tu se može napraviti dogovor koji ima realnu osnovu'', smatra Ahmetović.

Kada je u pitanju ulazak BiH u Europsku uniju, Ahmetović zaključuje kako svi deklarativno govore da su za EU, a kada počnete sa ugradnjom europskih principa u sustav države, ukoliko ugrožava interese bilo kog lidera ili ukoliko ugrožava etničke interese iza kojih se opet kriju osobni interesi, europski put biva zaustavljen.

Kopirati
Drag cursor here to close