Vojarna 'Miralem Jugo' Livač

54 pripadnika OS BiH uspješno realiziralo Mil-to-Mil obuku

Aktivnost je održana u skladu s Planom realizacije događaja Programa Mil-to-Mil (Vojska-Vojsci) za 2020. godinu.
Vijesti / Flash | 18. 09. 2020. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vojarni „Miralem Jugo“ Livač, Mostar u razdoblju od 14. do 18. rujnja u organizaciji Ureda za obrambenu suradnju Veleposlanstva SAD u BiH i Tima Veleposlanstva SAD za civilno-vojnu podršku s pripadnicima oružanih snaga Bosne i Hercegovine realiziran je M2M događaj „Medical Tasks and Familiarization 20-2“.

Foto: Bljesak.info / Realizovan Mil-to-Mil događaj u vojarni„Miralem Jugo“ Livač, Mostar

Aktivnost je održana u skladu s Planom realizacije događaja Programa Mil-to-Mil (Vojska-Vojsci) za 2020. godinu. Na događaju su sudjelovala pedeset i četiri pripadnika Oružanih snaga BiH, koji su prošli obuku i usvojili znanja medicinskog zbrinjavanja i evakuacije u borbenim dejstvima na taktičkom nivou, s ciljem jačanja operativnih sposobnosti pripadnika OS BiH u izvršenju misije i zadataka, kako u zemlji, tako i u misijama podrške miru.

Foto: Bljesak.info / Realizovan Mil-to-Mil događaj u vojarni„Miralem Jugo“ Livač, Mostar

Instruktori navedenog događaja bili su medicinski tehničari, pripadnici oružanih snaga SAD-a i oružanih snaga BiH koji su izvršili teoretsku a zatim praktičnu obuku pripadnika OS BiH.

Foto: Bljesak.info / Realizovan Mil-to-Mil događaj u vojarni„Miralem Jugo“ Livač, Mostar

Realizacija navedenog događaja krunisana je završnom vježbom koja je uspješno realizirana u peta, 18. rujna. Nakon izvedene zajedničke vježbe na kojoj su prikazane vještine i znanja usvojena tijekom zajedničke obuke zapovjednik 4.pješadijske brigade, brigadir Zdravko Rezo izjavio je da je to odličan primjer stalne suradnje između OS SAD čiji pripadnici kroz državni partnerski program svakodnevno podržavaju ovakve i slične vrste obuke.

Foto: Bljesak.info / Brigadir Zdravko Rezo

''Ovo je samo mali dio suradnje koji mi imamo sa suradnja se i dalje nastavlja po pitanju donacija i pomoći, ne samo Oružanim snagama BiH nego i one pomoći koju skupa s njima radimo za civilne strukture. Ovih dana predstavnici vlade SAD obilaze prostore ZHŽ i HBŽ gdje će uručiti značajnu donaciju domovima zdravlja i lokanoj zajednica kao i 4. pješačkoj brigadi u Livnu'', kazao je.

Na ceremoniji povodom realizacije događaja podijeljeni su certifikati polaznicima događaja, a instruktorima zahvalnice i prigodni pokloni koje je uručio zapovjednik 4. pješadijske brigade, brigadir Zdravko Rezo. Tom prilikom od strane šefa Ureda za obrambenu suradnju Veleposlanstva SAD-a u BiH majora Taiba Grozdanića, brigadiru Rezi uručena je zastava SAD-a.

Foto: Bljesak.info / Realizovan Mil-to-Mil događaj u vojarni„Miralem Jugo“ Livač, Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close