Gašenje požara

Reakcija o nestanku opreme: 'Mještani Gubavice su časni i pošteni građani'

Iz udruženja navode kako je bezobrazno i maliciozno ''neistinama i podvalama, optuživati mještane Gubavice, kako bi u sljedećem razdoblju od nadležnih institucija dobili donacije za obnovu ili poboljšanje svoje opreme''.
Vijesti / Flash | 03. 08. 2020. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon objave članka da su, prema tvrdnjama Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Buna, mještani mostarskog naselja Gubavica tijekom intervencije na gašenju požara otuđili dio opreme DVD-u, reagirali su u ponedjeljak iz Ekološko-edukativnog udruženje 'Bagrem Gubavica', navodeći kako optužbe nisu istinite.

''Članovi DVD Buna optužuju mještane da su im otuđili ili, kako se u tekstu, kaže 'odradili' dio vatrogasne opreme u vidu naprtnjača. Ovu neosnovanu neistinu i podvalu mještani Gubavice su primili sa ogorčenjem iz razloga što dolazi od ljudi kojima su samo dan ranije ustupili bukvalno sve svoje resurse'', stoji u reakciji.

Navode kako je činjenica je da su članovi DVD Buna došli kako bi pružili pomoć u gašenju požara, ''kao što je i činjenica da su višestruko brojniji bili mještani naselja Gubavica koji su prvi i krenuli u gašenje požara. Također je činjenica da su članovi DVD Buna došli sa jako oskudnom opremom, što je za svaku osudu nadležnih institucija koji su trebali i morali ove vatrogasce puno bolje opremiti''.

Iz udruženja navode kako je bezobrazno i maliciozno ''neistinama i podvalama, optuživati mještane Gubavice, kako bi u sljedećem razdoblju od nadležnih institucija dobili donacije za obnovu ili poboljšanje svoje opreme''.

''Mještani Gubavice su časni i pošteni građani Grada Mostara, koji privređuju i svoje poreze plaćaju kao i svi ostali građani, te na ovaj način da se ukalja njihova čast, i  da se stave na stub srama je za svaku osudu'', stoji u reakciji.

Navode da, su ''u gašenju požara sudjelovale i obje vatrogasne stanice iz Mostara, koji su u istom sudjelovali sa puno brojnijom opremom, ostaje nejasno kako isti nisu imali problema sa nedostatkom opreme''.

''Koliko povjerenje u mještane Gubavice imaju ove dvije stanice je i činjenica da je dobrovoljno ostavljeno pet naprtnjača u mahali Elezovina kako bi iste bile od pomoći ukoliko tijekom noći dođe do razbuktavanja požara. Naravno, ove naprtnjače su uredno vraćene u nedjelju 2. kolovoza'', priopćeno je u reakciji Ekološko-edukativnog udruženje 'Bagrem Gubavica'.

Kopirati
Drag cursor here to close