Unatoč padalinama

Razina Buškog jezera u granicama normale

Prema zadnjim mjerenjima koja je prenio voditelj stanice Pero Kasalo, trenutna razina ovog jezera iznosi 705,30 izraženo u metrima nadmorske visine.
Vijesti / Flash | 13. 05. 2019. u 12:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Buško jezero

Vodostaj rijeke Šujice i njezinih pritoka te svih drugih potoka i izvora u mjestima oko Tomislavgrada u blagom je povećanju nakon što od nedjelje na ovom području prevladavaju oborine.

Isti slučaj evidentiran je s rijekama i drugim pritokama u livanjskoj općini, a prema informaciji iz Crpne stanice Buško Blato, očekuje se povećanje vodostaja i na Buškom jezeru, ali ne toliko koliko je bilo ranijih godina.

Prema zadnjim mjerenjima koja je za Fenu prenio voditelj navedene stanice Pero Kasalo, trenutna razina ovog jezera iznosi 705,30 izraženo u metrima nadmorske visine, odnosno po drugom načinu mjerenja ono iznosi 5,30 metara vode u jezeru, a to su, po njegovim riječima, normalne vrijednosti i nisu blizu kritičnih za eventualna izlijevanja.

Da je vodostaj u granicama normale potvrđuje podatak od prošle godine kad je u isto vrijeme izmjereno 9,92 metra, dok je najveći vodostaj Buškog jezera evidentiran 2013. godine te je iznosio 14,87 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close