Nešto se mora poduzeti

Kegelj upozorava: Kameni vrtić postaje zabavište delikventima

Jutros smo zatekli srušenu metalnu ogradu, ukradene su nam i klupe, čak su ukrali i jedan betonski stol s pločom koji je inače težak oko 200 kg, govori Kegelj
Vijesti / Flash | 03. 06. 2020. u 12:01 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devastacija dvorišta Kamenog vrtića traje već duže vrijeme. I dok su se ranije događali sporadični slučajevi, koje je osiguranje uspješno rješavalo, ovih dana, govori za Bljesak.info ravnateljica JU Gradski vrtići Mostar Danijela Kegelj, provodi se sustavna devastacija od strane nepoznatih delikvenata kojima na kraj ne može stati ni policija.

''To su nevjerojatne stvari. Jutros smo zatekli srušenu metalnu ogradu, ukradene su nam i klupe, čak su ukrali i jedan betonski stol s pločom koji je inače težak oko 200 kg. O smeću i narkomanskom otpadu koje redovno zatičemo da i ne pričam'', govori Kegelj

Tijekom vremena trajanja pandemije koronavirusa, dok vrtić nije radio, delikventi su redovno dolazili tijekom noći i uništavali mobilijar u dvorištu vrtića, na što su ih upozoravali i stanari okolnih zgrada. Kako govori Kegelj, policija i osiguranje izlazilo je na poziv, ali nisu uspjeli pronaći počinitelje.

''Tijekom noći popnu se na krovove susjednih garaža i piju pa mi svako jutro u dvorištu zateknemo polupane boce i smeće. Koliko god da dobro pregledate dvorište uvijek nas je strah kad pustimo djecu vani'', govori.

O ovom problemu upoznat je i Grad Mostar kao i MUP HNŽ-a koji se redovno odazivao i pokušavao iznaći rješenje ovog problema. Stanje koje su zatekli jutros, govori Kegelj prevršio je pak svaku mjeru.

''Ovo postaje jedan sustavni problem, na ovaj naći naš vrtić postaje zabavište delikventima. Uputili smo dopis, nešto će se morati poduzeti u vezi rješenja ovog problema'', kazala je za Bljesak.info Kegelj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close