U 89. godini života

Raul Castro ponovno na čelu Komunistčke partije Kube

Vijesti / Flash | 19. 04. 2016. u 17:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kubanski predsjednik Raul Castro bit će još jedan mandat na čelu Komunističke partije, objavila je u utorak stranka poslije trodnevnog kongresa, koji se održava jednom u pet godina.

Na kongresu je također odlučeno i da će drugi visoki strančki dužnosnici zadržati svoje pozicije, usprkos tome što je Raul Castro u nedjelju predložio starijim članovima svoje stranke koji se nadaju unaprijeđenju da se "umjesto toga igraju s unucima", prenosi agencija Reuters.

Kubanski državni mediji navode i da je svečanom zatvaranju kongresa nazočio lider kubanske revolucije Fidel Castro.

Za razliku od svečanog otvaranja, zatvaranje se ne prenosi uživo na kubanskoj državnoj televiziji, a državni mediji za sada nisu objavili slike Castra, koji ima 89 godina.

Na kongresu su izabrani prvi i drugi tajnik Komunističke partije, što su dvije najviše pozicije u stranci. Drugi tajnik je Jose Ramon Masada Ventura.

Fidel Castro, koji će u kolovozu napuniti 90 godina, povukao se 2008. godine poslije ozbiljne bolesti, nakon čega je došao na vlast Raul, koji je uveo ogrančenje liderima na dva petogodišnja mandata, a tek će se vidjeti hoće li to ograničenje biti i ispoštovano.

Kopirati
Drag cursor here to close