'Abdullah'

Podignuta optužnica protiv Armena Dželke zbog ratovanja u Siriji

Dželko je, prema navodima optužnice koja je proslijeđena Sudu Bosne i Hercegovine na potvrđivanje, početkom 2013. godine preko teritorija Turske otišao na područje Sirije sa namjerom da se priključi strukturama takozvanog ”ISIL-a”
Vijesti / Flash | 12. 03. 2020. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državno tužiteljstvo okončalo je istragu i podiglo optužnicu protiv Armena Dželke zvanog “Abdullah” i “Ike” koja ga tereti za organiziranje terorističke grupe, odnosno ratovanje u Siriji.
 
Dželko je, prema navodima optužnice koja je proslijeđena Sudu Bosne i Hercegovine na potvrđivanje, početkom 2013. godine preko teritorija Turske otišao na područje Sirije sa namjerom da se priključi strukturama takozvanog ”ISIL-a” te se dolaskom na područje ove zemlje priključio ovim oružanim formacijama i sudjelovao u napadima i terorističkim aktivnostima, koje su se sastojale od oružanih akcija, napada na stanovništvo, ubijanja, protupravnih zatvaranja, uzimanja talaca i drugih nezakonitih radnji.

''Kao pripadnik takozvanog ‘ISIL-a’ je više puta ranjavan, a nakon sloma ove terorističke organizacije se koncem 2019. godine, nakon poraza u gradu Baguzu, predao snagama antiterorističke koalicije, nakon čega je deportiran u BiH“, priopćeno je iz Tužiteljstva.
 
Dželkinu krivnju, kako je navedeno u priopćenju, Tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem 18 svjedoka i stručnih vještaka, te prilaganjem većeg broja materijalnih dokaza.
 
Dželko je prva od sedam osoba koje su u prosincu 2019. godine avionom prebačene u BiH, protiv koje je podignuta optužnica za terorizam, odnosno ratovanje u Siriji.
 
Skupa sa njim su tada prebačeni Muharem Dunić, Senad Kasupović, Emir Ališić, Milarem Berbić, Jasmin Keserović i Hamza Labidi, koji su osumnjičeni za sudjelovanje na stranim ratištima, a Sud BiH im je svima odredio pritvor u kojem se i dalje nalaze.
Kopirati
Drag cursor here to close