Karamatić i prozivke

Rat na Facebooku: Tko je vlah?

Karamatić je prozvao Mektića, a odgovor je dobio od Pudarića.
Vijesti / Flash | 11. 11. 2019. u 20:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izjavu Marija Karamatića, predsjednika HSS-a BiH i člana Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH u kojoj je ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića nazvao vlahom na svom Facebook profilu regirao je Svetozar Pudarić. U svojoj objavi na Facebooku Pudarić je napisao:

''Čitam da je laprdalo koje je ostalo bez mjesta u državnom parlamentu i nakačilo se na NGO sisu HNS, istorokalo kako je jedan Prnjavorac, što obitava u Vijeću minstara u ulozi Ministra sigurnosti vlah.

Moram tom baliji (stvarno značenje: čovjek koji ne pripada obrazovanom stanovništvu) ukazati na činjenicu da je mnogo veća vjerovatnoća da je upravo on Vlah, s obzirom na činjenicu da se upravo u Hercegovini najduže očuvao i kulturno i društveni identitet predslavenskog (vlaškog) etnosa.

U Bosanskoj Posavini, otklen je oti ministar Vlaha nje bilo.
Karamatiću, Vlahu jedan hercegovački kao što sam ti i sam'', navodi se na objavi na Facebooku.

Podsjetimo, član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić poručio je ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću da je "džaba pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, jer je i dalje samo Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije".

''Uvaženi bivši potpredsjedniče Fedracije BiH. Očekivao sam suvisliji i riječitiji pokušaj neke vrste odgovora ili reakcije. Čovjeku koji je obnašao tako visoke funkcije kao Vi definitivno ne pristaje riječnik u komu se pominju sise, laprdala, nakačivanje i sl. A za saraj-čaršiju obojica će mo uvijek biti vlasi, bez obzira na povijesna i znanstvena tumačenja toga pojma.

Razlika je jedino u tome što Vi još uvijek posjedujete halal certifikat, barem dok u nekom trenutku opuštenosti ne podignete 3 prsta, a ja istome nikada nisam težio. Lijepi pozdrav iz Herceg Bosne'', napisao je Karamatić na svom Facebook profilu. 

Kopirati
Drag cursor here to close