Politička akademija

Raskol u SDA: Šepić dobio nogu

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 09:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i zastupnik u državnom parlamentu Senad Šepić, ujedno i dosadašnji direktor Političke akademije SDA, obratio se jutros pismom prijateljima i sutradnicima u kojemu objašnjava kako je od strane Predsjedništva SDA raspisan natječaj za novog direktora Političke akademije, za što je i on osobno doznao preko medije.

Pismo prenosimo u cijelosti.

''Kao što je nekima već, iz medija, poznato, Predsjedništvo SDA je polovicom godine imenovalo novi Upravi odbor, a zatim i raspisalo javni poziv i imenovalo novog direktora Političke akademije, iako je moj mandat važio do veljače 2018. godine. Kako su članovi bivšeg Upravnog odbora Političke akademije SDA saznali iz medija da su zamjenjeni drugim, tako sam i ja osobno iz medija saznao za novi javni natječaj za direktora, iako sam u važećem mandatu.

Takav odnos u jednoj političkoj stranci koja želi biti demokratska ne bi se smio događati i ne jamči bolju budućnost, usprkos tome što je svima jasno da je ovo nastavak političke eliminacije zbog drugačijeg mišljenja i zahtjeva za neophodnu reformu i demokratizaciju Stranke koja mora odgovarati vremenu koje živimo i odražavati interese svih ljudi, ne samo odabranih u Stranci ili zemlji.

Bio sam pokretač inicijative i veliki zagovornik da se osnuje Politička akademija SDA. Nakon što je tada Predsjedništvo prihvatilo moju inicijativu i donijelo odluku, imenovan sam za prvog direktora, a nakon toga je i Upravni odbor 2014. godine donio odluku o mom reizboru na toj poziciji do veljače 2018. godine.

To je bila prva politička akademija u jednoj stranci u BiH,otvarali smo nove procese, pomjerali granice i ponosan sam na sve što smo zajedno uradili. Izgradili smo partnerstva unutar BiH, Europske unije i SAD, a kroz naše razne programe tijekom ovog razdoblja sudjelovalo je preko 10.000 polaznika iz cijele BiH. Svi su ovi programi bili isključivo podržani od strane naših partnera iz Europske narodne stranke, EU i SAD, i ovom prilikom im se posebno zahvaljujem. Također, zahvaljujem se i članovima Upravnog odbora na čelu sa prof.dr. Nihadom Fejzićem koji su razumjeli i bili podrška ovom sjajnom programu.

Nadalje, zahvaljujem se i svim predstavnicima, domaćinima na lokalnoj razini koji su tijekom ovog razdoblja ugostili neke od naših programa. Velika zahvalnost naravno svima Vama koji ste sudjelovali, svakoj ženi i muškarcu bilo odakle da ste dolazili, posebno onima koji su aplicirali i sudjelovali u Jednogodišnjem programu/generaciji Političke akademije SDA.

I na kraju, velika zahvalnost svima koji su činili tim Političke akademije, tijekom svih prethodnih godina, svim dosadašnjim program menadžerima i tajnicima PA SDA. Novoizbranom direktoru želim puno uspjeha u radu, i svima Vama također svako dobro.

Ostajemo u kontaktu. Ja ću se i dalje nastaviti boriti za bolje društvo, politiku, uređeniju i razvijeniju BiH i vjerujem da ćemo na tom putu biti zajedno, a o svim konktetnim prijedlozima i projektima bit ćete upoznati.

Sve najbolje vam želim i neka Bog dragi podari svako dobro vama i vašim najdražima'', stoji u pismu koje potpisuje Senad Šepić

Kopirati
Drag cursor here to close