Hrvatska

Ranjeni migrant životno ugrožen, ostalih 17 će biti vraćeno u BiH

Za grupu stranih državljana, njih 17, prema kojima je policija postupala u subotu kada je upravo jedan od njih i ozlijeđen, provedenim postupkom je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
Vijesti / Flash | 18. 11. 2019. u 16:24 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska policija je priopćila je da je završen očevid slučaja ranjavanja jednog migranta na području Tuhobića kod Rijeke koji je i dalje životno ugrožen.

''Očevidom su pronađeni i izuzeti predmeti od interesa za daljnje provođenje izvida, te su temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva dostavljeni na vještačenje'', naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je navela da nastavlja provođenje izvida s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odnosno činjenica vezanih uz stradavanje migranta, ali i lakše ozlijeđivanje policijskog službenika.

Iz policije su poručili su da će ostalih 17 migranata, koji su bili s ranjenim migrantom, biti vraćeno u BiH.

''Za grupu stranih državljana, njih 17, prema kojima je policija postupala u subotu kada je upravo jedan od njih i ozlijeđen, provedenim postupkom je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. S obzirom da tijekom postupka nijedan od njih nije izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, pokrenut je postupak readmisije u Bosnu i Hercegovinu otkuda su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku'', navodi se u priopćenju

Hrvatska policija je priopćila da je stanje povrijeđenog migranta nepromijenjeno, odnosno da je životno je ugrožen, ali stabilan.

Kopirati
Drag cursor here to close