BIHAMK

Radovi usporili promet prema Jablanici

Kolona vozila na dionici magistralnog puta M-17 u Donjoj Jablanici
Vijesti / Flash | 27. 04. 2018. u 17:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog izvođenja sanacijskih radova na dionici M-17 Donja Jablanica-most Begića i Begovića prometuje se usporeno, a uslijed pojačanog inteziteta vozila, na ovoj dionici formirala se duga kolona vozila.   

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH. Posebno je frekventno na putevima k jugu BiH. Napominju se vozači koji putuju izvan zemlje da na vrijeme prekontroliraju posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Za sve informacije o trenutnom stanju na putevima u BiH i graničnim prijelazima pozovite naš Informativni centar na broj telefona 1282 ili posjetite web stranicu www.bihamk.ba

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se od 60 do 120 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima na ulazu i izlazu iz BiH promet vozila je pojačan, ali zadržavanja su do 30 minuta.    

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometovanje.

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa Hrvatskom na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.  

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom prometuje se na putnim pravcima: Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić.  

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close