Sarajevo

Radončić ostao bez odvjetnice Vidović

Vijesti / Flash | 09. 02. 2016. u 18:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnik Vasvija Vidović isključena je iz tima obrane predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića zbog toga što je dobila status svjedoka u procesu koji se vodi protiv Radončića u Sudu BiH. Ona je rekla da joj je na isti način onemogućeno i da zastupa optuženu Bilsenu Šahman.

Vidović je navela da su Radončić i Šahman obaviješteni da je ona pozvana kao svjedok na glavni pretres, nakon čega im je data lista na kojoj su se nalazili prijedlozi novih odvjetnika, prenosi Srna.

"Ja o tome nisam obaviještena, što je začuđujuće. Sud je njih obavijestio da ih ja ne mogu braniti s obzirom na to da sam pozvana kao glavni svjedok na glavnom pretresu", rekla je Vidović.

Prema pisanju medija, Vidović je obavijestila Odvjetničku komoru Federacije BiH, Regionalnu odvjetničku komoru i druge međunarodne organizacije koje štite advokaturu u BiH da joj je onemogućeno obavljanje posla.

Ona smatra da je riječ o nekorektnom i nezakonitom postupku kojim se sprječava priprema obrane Radončića i Šahman. Vidović tvrdi da njeno svjedočenje, niti njene radnje, nemaju nikakve veze s navodnim izvršenjem kaznenog djela koje se Šahmanovoj i Radončiću stavljaju na teret izuzev što je njegov branitelj, prenijela je Srna.

"Mene kao branitelja ne mogu po zakonu saslušati na okolnosti koje su vezane za postupak obrane. Sud mene čak nije ni obavijestio o tom činu da ne mogu biti branitelj, nego su strankama, odnosno klijentima Radončiću i Šahman, poslali obavještenje sa popisima branitelja po službenoj dužnosti kojom podučavaju da angažiraju drugog branitelja", pojašnjava Vidović.

Ona smatra da je riječ o krajnje nekorektnom i nezakonitom postupku kojim se direktno sprječava priprema obrane Radončića, ometa obrana Radončića i Šahman i zloupotrebljavaju procesna ovlaštenja.

Kopirati
Drag cursor here to close