'Svi mogu pomrijeti'

Radnici Zenicatransa prekinuli štrajk glađu, ostaje blokada kolodvora

''Pošto smo vidjeli da gradonačelnika Fuada Kasumovića nije briga za radnike svi mogu pomrijeti, odlučili smo da prekinemo štrajk glađu. Dalje nastavljamo sa svojim aktivnostima. Zbog nedostatka sredstava za rad, nastavljamo sa blokadom kolodvora''
Vijesti / Flash | 23. 01. 2020. u 15:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika, koji su od nedjelje bili u štajku glađu, prekinuli su štrajk, ali na snazi ostaje blokada Autobusnog kolodvora Zenica - potvrdio je Feni predsjednik Sindikata tog poduzeća Huso Sarvan.

Dodaje kako su ovakvu odluku donijeli nakon sjednice Gradskog vijeća, na kojoj nisu usvojeni financijski dokumenti za financiranje tog grada.

''Pošto smo vidjeli da gradonačelnika Fuada Kasumovića nije briga za radnike svi mogu pomrijeti, odlučili smo da prekinemo štrajk glađu. Dalje nastavljamo sa svojim aktivnostima. Zbog nedostatka sredstava za rad, nastavljamo sa blokadom kolodvora'', kaže Sarvan.

Smatra da je sjednica Gradskog vijeća "pokazala pravo lice svih vijećnika te su građani mogli sve vidjeti“.

Kaže da nastavljaju s pisanjem žalbe na odluku Općinskog suda Zenica, koju će dostaviti drugostupanjskom organu, Županijskom sudu Zenica.

Sarvan će sutra u Sarajevu prisustvovati sjednici Predsjedništva Samostalnog sindikata prometa i veza Federacije BiH, od kojeg će tražiti pravnu podršku ili punomoć za samostalno zastupanje u nastavku sudskog procesa protiv Gradske uprave Zenica.

Kopirati
Drag cursor here to close