Pozivaju gradonačelnika

Radnici Zenicatransa nastavljaju štrajk glađu

Jutros su intervenirali i liječnici Hitne pomoći Zenica, koji su ukazali pomoć te uključili infuziju 52-godišnjem Nahidu Kadriću, kojem je pozlilo.
Vijesti / Flash | 08. 01. 2020. u 09:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Radnici Zenicatransa nastavljaju štrajk glađu

''Dvadesetak radnika JKP Zenicatrans-prevoz putnika, koji su jučer u predvorju Autobuske stanice Zenica započeli štrajk glađu, odlučili su da ne "radikaliziraju" štrajk, te će i u nadolazećem razdoblju konzumirati vodu'', kazao je u izjavi za Fenu Hazrudin Bilić, predstavnik štrajkača glađu

On dodaje da i dalje neće konzumirati hranu i da nastavljaju blokadu stanice, koja ne radi već deveti dan.

''Mi ćemo ostati na ovom režimu, ali krajnja mjera bit će i odustajanje od konzumiranje vode i to tek ako vidimo da neće biti nikakvog izlaza. Sada je naš izričiti zahtjev da nam ovdje dođe gradonačelnik Fuad Kasumović, ali nećemo odustati ni od prvog zahtjeva da Gradska uprava preuzeme obaveze Zenicatarnsa prema Poreznoj upravi'', kazao je Bilić i napomenuo da od gradonačelnika očekuju da im osobno objasni na koji način planira riješiti stanje u Zenicatransu.

Bilić ističe da radnici i Sindikat gradonačelnika Fuada Kasumovića smatraju glavnim krivcem za nastalo stanje u proteklih godinu dana, jer , kako kaže, preko bivšeg predsjednika Nadzornog odbora poduzeća Vahdeta Drine i tehničke direktorice Irhane Beganović želi, po modelu javno-privatnog partnerstva, formirati novo gradsko javno prijevozničko preduzeće.

Radnici, tvrdi Bilić, sumnjaju kako će privatni partner biti vlasnik javnog prijevoza iz Tuzle, kompanija Junuzović kopex, “od koje su kupili i devet polovnih autobusa koji troše po 60 litara goriva”.

''Pozvao bih gradonačelnika da dođe među nas i demantira ovo što mi tvrdimo. Nitko se iz Gradske uprave nije proteklih dana udostojio da dođe ovdje, a čak su i jučer naše radnike primili neki 'sporedni' ljudi koji ne mogu odlučivati ništa, da ih zamajavaju u sali Vijeća'', kazao je Bilić.

On dodaje da je bivši NO izmijenio Statut kako bi omogućio imenovanje tehničke direktorice Beganović, bez čije suglasnosti, kako tvrdi, direktor poduzeća "ne može potpisati nikakve važne odluke".

Jutros su intervenirali i liječnici Hitne pomoći Zenica, koji su ukazali pomoć te uključili infuziju 52-godišnjem Nahidu Kadriću, kojem je pozlilo.

''Inače sam srčani bolesnik i šećeraš na inzulinu. Bila mi je loše pa sam morao primiti infuziju, ali i dalje ostajem ovdje'', kazao je Kadrić, koji je inače zaposlen na poslovima osiguranja.

Kopirati
Drag cursor here to close