Odluka

Radnici 'Zenicatransa' nastavljaju blokadu Autobusne stanice

Radnici su takvu odluku donijeli nakon jučerašnje neuspješnje sjednice Gradskog vijeća Zenice, na kojoj ponovo nije vođena rasprava o gradskom budžetu pa samim tim nije ni usvojen niti su opredjeljena sredstva pomoći, kao što nije donesena ni odluka
Vijesti / Flash | 17. 01. 2020. u 09:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika nastavljaju blokadu Autobusne stanice Zenica, a u nedjelju s početkom u 15 sati "odmrznut“ će i prošle subote prekinuti štrajk glađu , kazao je Feni predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

Radnici su takvu odluku donijeli nakon jučerašnje neuspješnje sjednice Gradskog vijeća Zenice, na kojoj ponovo nije vođena rasprava o gradskom budžetu pa samim tim nije ni usvojen niti su opredjeljena sredstva pomoći, kao što nije donesena ni odluka o raspisivanju referenduma za spas tog preduzeća.

''Mi smo se dogovorili da ćemo nastaviti s našim aktivnostima. Koliko god to dugo trajalo, mi ćemo ostati ovdje i čuvati našu i imovinu građana, sve dok nam neko ne donese zvaničan dokument da se moramo maknuti. Trenutno pripremamo i odgovor Općinskom sudu Zenica na tužbu od strane Grada Zenice protiv Sindikata i mene, kao predsjednika, jer je za ponedjeljak, 20. siječnja, po nekoj hitnoj proceduri zakazano i ročište'', kaže Sarvan.

Pojašnjava kako ovo nije štrajk, već obustava rada iz razloga što nemaju mogućnost da obavljaju djelatnosti.

Autobusna stanicaZenica, koja je blokirana 31. prosinca prošle godine, već 18. dan ne prima autobuse niti s nje polaze autobusi za druge gradove, dok je Gradska uprava tog grada za javni gradski prijevoz privremeno angažirala privatna preduzeća Babić Biss-tours i Prevoz putnika Zavidovići.

Kopirati
Drag cursor here to close