Nezadovoljstvo

VIDEO | Radnici Aluminija blokirali M-17

MUP HNŽ okupljenima ne dozvoljava blokadu prometnice te su prosvjednici krenuli na prvi pješački prijelaz na kojem su, uzastopnim prelaženjem, izrazili svoje nezadovoljstvo.
Vijesti / Flash | 03. 07. 2019. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 150 radnika mostarskog Aluminija blokiralo je, u srijedu 3. srpnja na 15-ak minuta, put M-17 u naselju Ortiješ zbog teške situacije u ovom nekadašnjem gigantu.

MUP HNŽ okupljenima nije dozvolio blokadu prometnicu te su prosvjednici krenuli na prvi pješački prijelaz na kojem su, uzastopnim prelaženjem, izrazili svoje nezadovoljstvo.



Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata radnika "Aluminija", kazao je da su ovim činom željeli skrenuti pozornost na probleme sa kojima se suočava ova firma.

''Bilo je i ranije problema, ali ovo je najozbiljnija. Tražimo od Vlade FBiH da aneks koji je potpisan 17.6.2013. godine se poštuje i da se napokon riješe ovi problemi '', kazao je Biokšić. Istaknuo je da su problemi nastali 2010. godine.
''U ovih devet godina imali smo osam uprava i sa svakom smo poslovali u minusu. Zašto se ti minusu nisu ranije presjekli, a niko nije za sve to odgovarao'', kaže Biokšić.

"Aluminij" već nekoliko posljednjih godina posluje s gubitkom, te je doveden je na rub ponora. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Foto: Bljesak.info / Radnici Aluminija blokirali M-17
Foto: Bljesak.info / Radnici Aluminija na 15 minuta blokirali magistralni put M-17
Foto: Bljesak.info / Radnici Aluminija na 15 minuta blokirali magistralni put M-17
Foto: Bljesak.info / Radnici Aluminija na 15 minuta blokirali magistralni put M-17
Foto: Bljesak.info / Blokada prometnice M-17

Podsjećamo, u subotu 6. srpnja 2019. godine, kako je najavljeno u pismima koja je direktor Društva Dražen Pandža poslao Fondovima za zaštitu okoliša Federacije BiH i HNŽ-a, Upravi za civilnu zaštitu HNŽ-a te Policijskoj upravi Mostar, doći će do prestanka rada proizvodnih pogona Aluminija d.d. Mostar s početkom u 00:01 sati.

Kako je potvrđeno portalu Bljesak.info, informacije o gašenju poslane su i vladama Federacije BiH i Republike Hrvatske, koje su suvlasnice poduzeća.

Danas u 13 sati članovi Uprave Aluminija d.d. Mostar održat će konferenciju za novinare. Nakon sjednice Nadzornog odbora Društva predstavnicima medija obratit će se direktor Dražen Pandža i izvršni direktori Boris Vican i Ivan Čale. Očekuje se da će podnijeti ostavke na svoje dužnosti.

Foto: Bljesak.info / Blokada prometnice M-17
Kopirati
Drag cursor here to close