Hoće, pa neće

Hitna sjednica Zastupničkog doma mogla bi opet biti otkazana

Zastupnici iz SDS-a, PDP-a, SDP-a BiH, A SDA, SBB-a, NS-a, PDA, NB-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su zahtjev predsjedavajućoj ovog doma Borjani Krišto od koje traže da sazove hitnu sjednicu.
Vijesti / Flash | 12. 06. 2019. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je danas Srni da je neprihvatljiva inicijativa skupine zastupnika za održavanje hitne sjednice ovog Doma jer su upravo ti zastupnici spriječili da počne funkcionirati parlament i da bude izabrano Vijeće ministara.

"Ta skupina poslanika u Zastupničkom domu spriječila je imenovanje povjerenstva za izbor Vijeća ministara, a sada je pokrenula inicijativu za održavanje hitne sjednice parlamenta o nesporno važnim pitanjima. Međutim, u takvoj vrsti sjednice zastupnici  SNSD-a neće sudjelovati jer je to pokušaj da oni koje građani nisu izabrali upravljaju procesima", naglasio je Radmanović.

On je rekao da ne zna da li će tražena sjednica biti održana.

"Ta inicijativa je protiv volje građana jer oni koji su spriječili da radi Parlamentarna skupština i da bude izabrano Vijeće ministara sada pokušavaju diktirati tempo u parlamentu. Podnositelji inicijative su zastupnici koji i ne misle biti vlast, nego samo opstruirati procese", rekao je Radmanović.

Zastupnici iz SDS-a, PDP-a, SDP-a BiH, A SDA, SBB-a, NS-a, PDA, NB-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su zahtjev predsjedavajućoj ovog doma Borjani Krišto od koje traže da sazove hitnu sjednicu.

Za tu sjednicu predložili su dvije tačke dnevnog reda – razmatranje situacije u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obveze iz preporuka Europskog povjerenstva i informacije Vijeća ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH s osvrtom na sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Poslovnikom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predviđeno je da je rok za sazivanje sjednice tri dana, a u slučaju kada je zatražena hitna sjednica i kada to teme zahtijevaju predsjedavajući može da je sazove bez prethodnog zasjedanja Kolegijuma u kojem su i njegova dva zamjenika, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close