Šuška se

Radili telefoni: Hrvatska će povući mjere prema BiH?

Tomu će se veseliti hrvatski ugostitelji ali i turisti iz BiH. Barem oni koje će popustiti ljutnja…
Vijesti / Flash | 26. 06. 2020. u 12:12 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od idućeg tjedna odluka Republike Hrvatske o obveznoj 14-dnevnoj samoizolaciji državljana BiH koji ulaze u Hrvatsku mogla bi biti ukinuta, neslužbeno doznaje Bljesak.info.

Naime, nakon brojnih kritika, radili su telefoni pa se i posipanje pepelom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je rekao kako je odluka karatkoročna i da se mjere mogu promijeniti ''kad god hoćemo'' tumači kao korak prema povlačenju rigorozne zabrane.

''Nije sad da mi ne želimo komunikaciju, trgovinu, otvorene granice. Obrnuto, mi to želimo, nama je to u interesu, ali ako u nekom trenutku osjetite da je intenzitet zaraze veći, naravno da morate imati mehanizme da se zaštitimo'', rekao je Plenković.

Hrvatski zastupnici iz Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije uputili su javno protest, a i pojedini su visokopozicionirani dužnosnici rekli kako se protive ovoj odluci.

Stoga bi, prema neslužbenim informacijama, već od idućeg tjedna odluka mogla biti ukinuta.

Tomu će se veseliti hrvatski ugostitelji ali i turisti iz BiH. Barem oni koje će popustiti ljutnja što im je Hrvatska, pod izlikom zaštite od pandemije, zaključala vrata.

Kopirati
Drag cursor here to close