Bio pod prismotrom

Radikalni islamist uhićen na granici BiH

Vijesti / Flash | 14. 06. 2017. u 12:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Rudog uhićena je jedna osoba u pokušaju da prijeđe granicu sa Srbijom, nakon čega je predana u nadležnost državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrdila je za Hinu glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.

Iz Granične policije nisu naveli druge pojedinosti osim da je u pitanju osoba koja je bila na popisu onih koji se nalaze pod prismotrom, prenosi Hina.

Mediji navode da je u Rudom uhićen Enes Mešić, koji je u listopadu prošle godine osuđen na tri godine zatvora zbog sudjelovanja u redovima terorističke organizacije Islamske države.

Kod njega su granični policajci pronašli 5.000 eura te je zbog osnovane sumnje da je pokušao otići na strano ratište lišen slobode, naveli su lokalni mediji u BiH.

Policijske agencije Mešića, koji živi u zatvorenoj selefijskoj zajednici u Gornjoj Dubnici kod Kalesije, godinama smatraju jednim od najradikalnijih pripadnika selefijskog pokreta.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su jednu osobu u sklopu operativne akcije "Damask“.

Postupajući po naredbama Suda i Tužiteljstva BiH i u suradnji s Graničnom policijom BiH, SIPA je uhitila jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama u vezi s kaznenim djelom pokušaj.

Nakon kriminalističke obrade, uhićena osoba predata je Sudu BiH na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close