MUP HNŽ

Mostarski neredi: 21 osoba privedena, mladić i dalje životno ugrožen

''Pošto je došlo do upotrebe vatrenog oružja i primjene drugih policijskih ovlasti, Odjel za profesionalne standarde MUP-a HNŽ ispitat će sve okolnosti i utvrditi eventualne propuste u preduzimanju službenih radnja'', priopćio je MUP HNŽ.
Vijesti / Flash | 16. 11. 2021. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''21 osoba je privedena i kriminalistički obrađena, daktiloskopski i fotografijama. Još radimo na tome da se utvrdi identitet svih osoba koje sudjelovale u ovom neredu. Sektor krim policije radi stalno s drugim jedinicima MUP-a. Županijsko tužiteljstvo je svo vrijeme uključeno u ove radnje'', rekao je u utorak Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info.

Iz MUP-a dodaju i kako su sve osobe saslušane u svojstvu osumnjičenih.

Cjelokupna istraga se provodi pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, a osumnjičene osobe se terete za vršenje slijedećih KD: Sudjelovanje u tuči, Nanošenje teških tjelesnih ozljeda, Oštećenje tuđe stvari i Napad na ovlašteno službeno lice.

''Pošto je došlo do upotrebe vatrenog oružja i primjene drugih policijskih ovlasti, Odjel za profesionalne standarde MUP-a HNŽ ispitat će sve okolnosti i utvrditi eventualne propuste u preduzimanju službenih radnja'', priopćio je MUP HNŽ.

Podsjećamo, obračun više desetaka osoba dogodio se u subotu 13. studenog 2021. u popodnevnim satima kod nekadašnjeg mostarskog Hotela Ero.

Prema službenom izvješću MUP-a do incidenta je došlo zbog ocrtavanja navijačkih grafita u tom dijelu grada.

Devetnaestogodišnji E.P.(2002) koji je u navijačkim neredima teško ozlijeđen i dalje je životno ugrožen.

''Njegovo stanje je nepromijenjeno, mladić je i dalje životno ugrožen'', rekla je u utorak za Bljesak.info Adrijana Pandža, glasnogovornica SKB Mostar.

Iz MUP-a HNŽ su u ponedjeljak u službenoj verziji sukoba koji se dogodio u Mostaru,  naveli kako su djelovali preventivno te spriječili veće izgrede.

Policijski službenici pokušali su spriječit fizički kontakt i tuču navijačkih skupina upozorenjem,  to su tek uspjeli  upotrebom službenog naoružanja, pucali su više hitaca upozorenja u zrak, sve u cilju spašavanja osobe koja je ležala na pločniku nepomično. Oko 15,00 sati uspostavljen je JRM, jedna osoba od sudionika nereda teže je ozlijeđena i dva policijska službenika su zadobila lakše tjelesne ozljede, materijalna šteta je pričinjena na dva poslovna objekta, priopćio je Županijski MUP u ponedjeljak 15. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close