Rad neumskih službi u borbi protiv koronavirusa
Informacije s juga BiH

Rad neumskih službi u borbi protiv koronavirusa

Vijesti / Flash | 04. 04. 2020. u 09:45 Bljesak.info / Stožer civilne zaštite općine Neum

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer Civilne zaštite općine Neum neumorno radi na očuvanju i osiguranju svog stanovništva.  U svezi s tim, kontinuirano se prati razvoj situacije uzrokovane širenjem koronavirusa (COVID-19), te se u skladu s tim poduzimaju i određene mjere.

Povjerenstvo za praćenje utjecaja koronavirusa na neumsko gospodarstvo

Temeljem odluke stožera Civilne zaštite općine Neum formirano je Povjerenstvo za praćenje utjecaja epidemije koronavirusa na Neumsko gospodarstvo, u cilju što manjih posljedica na cjelokupnu općinu.

Povjerenstvo ima za  zadaću pratiti i analizirati posljedice koje nastaju u svim granama gospodarstva, te predlagati mjere za ublažavanje negativnih efekata epidemije koronavirusom.

Članove povjerenstva čine predstavnici općinske uprave, te trgovačkog i turističkog sektora, kao najpogođenijih gospodarskih grana ove općine.

Tako će Povjerenstvo nadzirati razvoj situacije te sagledavati efekte koje širenje virusa ima na lokalno gospodarstvo koje se u najvećoj mjeri oslanja upravo na turizam i trgovinu.

Rad stožera civilne zaštite

Općinski stožer civilne zaštite provodi redovitu kontrolu izvršenja svih zaštitnih mjera zaštite od koronavirusa na području općine Neum, te koordinira rad svih službi uključenih u suzbijanje pandemije, a to su Dom zdravlja Neum, Policijska stanica Neum, Granična policija Neum, Crveni križ, ali i sve općinske službe i ustanove koje djeluju u ovim izvanrednim situacijama.

Stožer civilne zaštite općine Neum je ocijenio pozitivno dosadašnje aktivnosti svih uključenih u provedbu sprječavanja širenja koronavirusa, te apelira i dalje na stanovništvo da se pridržavaju svih uputa, preporuka i zapovijedi koje su donijeli općinski, županijski i federalni stožer civilne zaštite.

Iako je lijepo vrijeme i pogodno za šetnju po rivi, šetnici ili plažama, građane se poziva da izbjegavaju socijalne kontakte, ne okupljaju se u grupama, te poštuju mjere socijalnog distanciranja.

Iz Stožera još jedanput preporučuju da se zbog situacije u kojoj se nalazimo ne koriste vikend objekti i stanovi za odmor.

Prevencija je ključna, te molimo građane i poslodavce da se pridržavaju svih navedenih uputa i smjernica. Samo zajedničkim naporima možemo doprinijeti borbi protiv ove epidemije!

Zamoljava se građane da, ukoliko primijete kršenje izrečenih naredbi, iste prijave nadležnim institucijama.

Budimo odgovorni, izbjegavajmo druženja i nepotrebna kretanja jer samo o nama ovisi kako će infekcija proći kod nas!

Kopirati
Drag cursor here to close