Reagiranje

Policija o blokadi deponije: Među prosvjednicima kriminalci, poduzet će se mjere

Kod prethodnih okupljanja građana ispred deponije uočene osobe koje imaju sumnjivu kriminalnu prošlost, te svojim ponašanjem i radnjama mogu dovesti do narušavanja javnog reda i mira i zlorabiti skup u neke druge ciljeve.
Vijesti / Flash | 04. 12. 2019. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom medijskih natpisa da će Udruga građana ''Jer nas se tiče'' blokirati odvoz komunalnog otpada u deponiju ''Uborak-Bađevci'' oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije svojim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

Video: Blokada deponije

Pročitajte još

''Sukladno zakonskim propisima o Javnom okupljanju i odluke Gradske uprave Grada Mostara, javna okupljanja građana mogu se održavati na dvije, za to predviđene lokacije, uz prethodno pribavljeno Rješenje nadležne Policijske uprave koje je potrebno zatražiti od iste najmanje 48 sati prije predviđenog održavanja skupa.

Također, napominjemo da su kod prethodnih okupljanja građana ispred deponije uočene osobe koje imaju sumnjivu kriminalnu prošlost, te svojim ponašanjem i radnjama mogu dovesti do narušavanja javnog reda i mira i zlorabiti skup u neke druge ciljeve. Uočeno je da su iste osobe upućivali i određene prijetnje.

Funkcioniranje i rad deponije reguliraju za to nadležne institucije, a nipošto udruge i pojedinci.

Pripadnici MUP-a HNŽ –a koristiti će sve raspoložive Zakonom predviđene mjere i radnje u cilju održavanja javnog reda i mira i poštivanja Zakonskih propisa o Javnom okupljanju, te nesmetanog odvijanja prometa i funkcioniranje javnih službi'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close