Izbjegli Srbi iz Hrvatske

Puzigaća: Nećemo odustati od tužbi protiv Hrvatske u Strasbourgu

''Izbjegli Srbi iz Hrvatske dva desetljeća nakon rata i dalje su poniženi i diskriminirani u ostvarivanju svojih stečenih radnih, mirovinskih, stanarskih i drugih prava koja su prije rata imali u Hrvatskoj''
Vijesti / Flash | 09. 08. 2018. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske s državljanstvom BiH neće odustati od namjere da tužbama protiv Hrvatske traži pravdu u Strasbourguu, rekao je predsjednik ove udruge Nikola Puzigaća.

"Izbjegli Srbi iz Hrvatske dva desetljeća nakon rata i dalje su poniženi i diskriminirani u ostvarivanju svojih stečenih radnih, mirovinskih, stanarskih i drugih prava koja su prije rata imali u Hrvatskoj, ali, s druge strane, institucije BiH i Hrvatske ne čine ništa konkretno da u bilateralnim odnosima konačno riješe ova pitanja", rekao je Puzigaća, a prenosi Srna.

Puzigaća je naveo da u prostorije Udruge svakodnevno dalaze ljudi iz svih mjesta Republike Srpske, tražeći pomoć u ostvarivanju njihovih prava jer su u Hrvatskoj bespravno izgubili stanarska, radna mirovinska i imovinska prava.

Podsjetio je da je Udruga pripremila 50 tužbi protiv Hrvatske Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog nemogućnosti ostvarivanja stečenih prava Srba u Hrvatskoj, ali Udruga trenutno nema financijskih sredstava za njihovo slanje u Strasbourg.

Puzigaća je apelirao na nadležne institucije u Republici Srpskoj i ljude dobre volje da pomognu rad Udruge koje je trenutno u teškoj financijskoj situaciji i funkcionira, zahvaljujući skromnoj pomoći članstva.

Kaže da je Udruga ranije podnijela na desetine tužbi Europskom sudu za ljudska prava u Strazburu protiv Hrvatske na koje nije bilo odgovora.

Kopirati
Drag cursor here to close