Potkopavaju legitimitet

Putin: Teško mogu povjerovati da se Trump susreo s djevojkama 'slobodnijeg ponašanja'

Vijesti / Flash | 17. 01. 2017. u 14:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je u utorak sumnje u to da se izabrani američki predsjednik Donald Trump prije nekoliko godina zabavljao s prostitutkama u Moskvi, kako sugeriraju nepotvrđena izvješća objavljena prošli tjedan, a koje je nazvao pokušajem sadašnje administraciju da delegitimizira Trumpa.

"Trump je došao i odmah se našao s moskovskim prostitutkama. On je odrastao čovjek i, osim toga, čovjek koji je godinama organizirao natjecanja u ljepoti. Družio se s najljepšim ženama svijeta", rekao je Putin odgovarajući na pitanje novinara je li vidio fotografije ili videosnimke Trumpova druženja s prostitutkama.

"Teško mogu povjerovati u to da je otišao u hotel kako bi se susreo s našim djevojkama 'slobodnijeg ponašanja'?", rekao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Moldavije Igorom Dodonom, prenosi agencija Reuters.

Trump, američki poslovni čovjek koji će u petak prisegnuti za predsjednika, odbacio je izvješća da Rusija posjeduje kompromitirajuće informacije o njemu kao "lažne vijesti" i "blefiranje".

Ta je informacija dio izvješća američkih obavještajnih službi predstavljenog mjeseca Trumpu i odlazećem predsjedniku Baracku Obami.

Putin je "totalnom besmislicom" nazvao tvrdnje da su ruski obavještajci pratili Trumpa kako bi o njemu skupili kompromitirajuće podatke i ponovno istaknuo da se nikada nije susreo s Trumpom.

"Trump, kada je stigao u Moskvu, a ne mogu se ni sjetiti kada je to bilo... nije bio nikakva politička figura. Ništa nismo znali o njegovim političkim ambicijama", rekao je ruski predsjednik.

"Što, mislite da tajne službe prate svakog američkog milijardera? To su obične besmislice", istaknuo je Putin koji je one koji stoje iza tih informacija nazvao "gorima od prostitutki".

Ruski predsjednik smatra da Obamina odlazeća administracija pokušava delegitimizirati Trumpa. Takvo ponašanje "šteti interesima SAD-a, jako!", rekao je Putin, prenosi njemačka agencija dpa.

Kopirati
Drag cursor here to close