Na našim prostorima

Puna usta ljubavi – Političari poželjeli sretan Božić

Vijesti / Flash | 25. 12. 2015. u 08:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iskreno želim da ovaj najradosniji katolički blagdan provedete u dobrom raspoloženju, zdravlju i radosti. Siguran sam da ćete tu radost podijeliti sa svojim najbližima, te s prijateljima i susjedima drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti, kako se to oduvijek radi na ovim našim prostorima'', poručio je Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u svojoj božićnoj čestitci.

'Neka vas ovaj blagdan ispuni optimizmom kako bismo, svi zajedno, što brže i lakše gradili puteve k boljoj budućnosti'', navodi se u Novalićevoj čestitki.

I predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je, povodom Božića, čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim katolicima u BiH.

''Uime Vijeća ministara BiH i osobno ime, povodom Božića upućujem vama i svim kataločkim vjernicima najiskrenije čestitke sa željom da u miru, sreći i dobrom zdravlju radost Božića podijelite s obitelji i prijateljima. Čestit Božić'',  navodi se u čestitki Zvizdića.

Visoki predstavnik Valentin Inzko poželio je da na Božić ispuni radošću i ljubavlju.

''Božić nam je još jedna prilika da slavimo obiteljsko ali i svako drugo zajedništvo koje možemo podijeliti sa svojim susjedima i svim iskrenim prijateljima'', naveo je Inzko.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je blagdansku čestitku u kojoj svim katolicima želi sretan i blagoslovljen Božić, te svim narodima i građanima BiH sretnu i uspješnu Novu 2016. godinu.

''Razmatrajući godinu iza nas, ne može se ne zamijetiti da je bila drugačija od prethodnih. Postigli smo određene pomake u skoro svim segmentima života i društva, obilježili nekoliko značajnih godišnjica, ali i ugostili mnoge svjetske dužnosnike. Napredak je posebno vidljiv kada je u pitanju reformska agenda i put k članstvu u Europsku uniju. Na tom putu nailazili smo na mnoge prepreke, te smo morali izvršiti mnoge prilagodbe, a sve s ciljem boljitka za sve narode i građane BiH. Sada kada smo na korak do cilja, potrebno je još više, zajednički raditi da se taj posljednji korak i napravi'', ocijenio je Čović u čestitki.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku navodeći kako je Božić ''praznik radosti i nade koji nas ispunjava najljepšim osjećanjima i ujedinjuje oko tradicionalnih i moralnih vrijednosti mira, uzajamnog poštovanja i tolerancije među ljudima i narodima''.

''U uvjerenju da će poruke Božića dodatno potaknuti sve dobronamjerne ljude da čine dobro i izgrađuju bolje i uspješnije društvo, želim Vam da ovaj veliki praznik provedete u dobrom zdravlju, miru i sreći'', navedeno je u čestitki Milorada Dodika.

I predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestiku poželjevši da radosna vijest Kristovog rođenja donese međusobno uvažavanje, poštovanje i razumijevanje.

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH poželio je svim katolicima da ''ovaj praznik provedu u sreći i blagostanju, i da svi mi u blagdanskom ozračju iskreno vodimo računa jedni o drugima i zajedničkom napretku''.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitke.

''Želim vam da najradosniji kršćanski blagdan provedete u miru, zdravlju i sreći u krugu svojih obitelji i prijatelja. Božić je prilika za obnavljanje veza i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti, blagdan koji u središte stavlja dostojanstvo čovjeka. Poruke Božića su univerzalne, za svako vrijeme i prostor. Sa željom da i ovaj Božić protekne u duhu blagosti i plemenitosti, na putu međusobnog razumijevanja i uvažavanja, upućujem vam iskrene čestitke'', kaže se u čestitki Izetbegovića.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je božićnu čestitku građanima te im poželjela obilje zdravlja, veselja, mira i uspjeha. 

"Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim državljankama i državljanima želim čestiti blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu godinu. Neka ovaj blagdan radosti, obiteljskog druženja i zajedništva donese mir, ljubav i nadu u svaki dom", napisala Grabar- Kitarović.

Predsjednik Židovske zajednice BiH Jakob Finci i predsjednik Židovske općine u Sarajevu Boris Kožemjakin uputili su čestitke povodom Božića vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću.

''U povodu blagdana Božića, Vama i svim vjernicima u BiH koji svetkuju ovaj veliki kršćanski blagdan želim, uime Židovske zajednice i u svoje osobno ime, čestit Božić i porođenje Isusovo'', naveo je u čestitki Finci.

I reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću.

''Vrijeme je blagodat koju nam Bog daruje, a blagdani su kruna vremena. Ovo je prigoda da se srca ljudi otvore i ispune radošću i dobrotom. Čestitajući Vam nastupajuće blagdane želim Vama osobno i svim katolicima u BiH da ostvarite puninu vjere i duhovno zadovoljstvo. Neka Vam blagdani proteknu u lijepom raspoloženju s puno radosti. Molim Boga Uzvišenog da spusti mir i razumijevanje među svim građanima i narodima naše zajedničke domovine BiH'', istaknuto je u čestitki.

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto svim rimokatolicima u BiH i onima koji žive diljem svijeta, a mislima su uz svoj zavičaj, poželjela sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane.

''Želim svima da novorođeni Krist donese obilje mira i radosti osobno i njihovoj obitelji. Mi kršćani vjerujemo da se Isus rodio, iz ljubavi i milosrđa prema ljudima. Božićna radost se živi u susretu sa svojim bližima i sa svim ljudima dobre volje. Na taj način smo bliži i sličniji svome Bogu'', kaže se u čestitki.

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg uputio je u srijedu božićnu i novogodišnju čestitku građanima te županije.

''Pred nama je Božić, blagdan obiteljskog zajedništva, privrženosti i ljubavi, blagdan koji posvećujemo obitelji i duhovnim neprolaznim vrijednostima.  Okupljeni oko božićnog stola, molit ćemo za jačanje vrijednosti koje stoje u srži poruke blagdana Isusova rođenja: poštovanje i dostojanstvo svake osobe, međusobna solidarnost, izgradnja mira i razumijevanja. Neka se Božji mir izlije u naša srca kako bismo mogli iskreno i nesebično doživjeti dolazak Novorođenog Kralja. U povodu nastupajućih blagdana, katolicima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, u osobno i u ime Vlade, želim čestit i blagoslovljen Božić, a svim građanima sretnu i uspješnu Novu 2016. Godinu'', stoji u Hercegovoj čestitki.

U povodu blagdana Božića, svim građanima i građankama Mostara i cijele Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti, u svoje i u ime Gradske uprave Mostara gradonačelnik grada na Neretvi uputio je čestitke.

''Ovaj veliki katolički blagdan neka nam iznova bude još jedan snažan poticaj našim boljim odnosima, razumijevanju, te poštivanju naših različitosti i međusobnog uvažavanja.Rođenje Kristovo dočekajmo i s optimizmom, vjerom i nadom. Jer da nema Božića, da nema vjere, ne bi bilo ni nade, a onda ne bi bilo ni smisla čovjekovog postojanja. S tim mislima i željama neka Vam je čestit i blagoslovljen Božić'', poželio je Bešlić.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić uputio je čestitku svim kršćanima Božić slave po gregorijanskom kalendaru u BiH sa željom da im dani praznika budu ispunjeni srećom i obiteljskim zajedništvom te da ih obilježe na najljepši način u skladu sa svojom tradicijom. 

Kopirati
Drag cursor here to close