Kriva navigacija

Pun kombi Arapa zalutao prema širokobriješkoj crkvi za vrijeme mise

Vijesti / Flash | 16. 08. 2017. u 12:44 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 14. kolovoza, nešto iza 19.00 sati skupina Arapa kombijem je zalutala u Franjevačku ulicu u širokobriješkom naselju Grabovina u podnožju crkve Uznesenja BDM gdje se u tom trenutku služila Sveta misa na Uočnicu blagdana Velike Gospe.

''Strani državljani su legitimirani te je utvrđeno da posjeduju urednu dokumentaciju. Policijski službenici PU Široki Brijeg potom su ih preusmjerili na regionalnu cestu'', izjavio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a ŽZH Dražan Bošnjak.

Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, u iznajmljenom kombiju nalazilo se devet državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su krenuli prema vodopadu Kravica. Navigacija ih je preusmjerila u Franjevačku ulicu koja iz naselja Grabovina vodi prema Brijegu, no na vrhu se nalaze betonski blok i dva željezna stuba jer je cesta zatvorena zbog školaraca i hodočasnika.

Panika se u javnosti stvorila te večeri i sljedećeg dana jer se dogodila slučajnost da je kombi pun Arapa krenuo prema crkvi gdje je u tom trenutku Svetu misu slušalo nekoliko tisuća vjernika, no pokazalo se da je ona bila bespotrebna.

Nakon što je ih policija preusmjerila na regionalnu cestu prema Tromeđi, turisti iz UAE nastavili su svoj put prema Kravici.

Kopirati
Drag cursor here to close