Butmir

Pukovnik Steingresz od danas je zapovjednik bojne EUFOR-a

Izvršena je primopredaja dužnosti zapovjednika Višenacionalne bojne EUFOR-a, uz vojnu ceremoniju i smotru u bazi Butmir u Sarajevu.
Vijesti / Flash | 25. 02. 2020. u 18:33

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršena je primopredaja dužnosti zapovjednika Višenacionalne bojne EUFOR-a, uz vojnu ceremoniju i smotru u bazi Butmir u Sarajevu.

Simboličnom predajom zastave Višenacionalne bojne između pukovnika Manfreda Leitnera i pukovnika Alfreda Steingresza, zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Reinhard Trischak obavio je primopredaju dužnosti zapovjednika.

General-bojnik Trischak je predvodio svečanosti, na kojoj se prvo zahvalio odlazećem zapovjedniku, pukovniku Leitneru.

''Vaše vođstvo, kao i vaše istinsko osobno opredjeljenje za stavove, vrijednosti i duh EUFOR-a, omogućilo je da koncept ‘Jedna misija, jedan tim’ prevladava kako tijekom vašega mandata, tako i danas'', rekao je on.

''Vaša posvećenost kao i posvećenost Višenacionalne bojne da se zadaci izvrše i to na pravi način - pravi je primjer onoga što mi predstavljamo''.

U obraćanju okupljenima, general-bojnik Reinhard Trischak je rekao: ''Nazočnost EUFOR-a, vaša nazočnost, povećava osjećaj sigurnosti kod lokalnog stanovništva… Mi građane BiH moramo uvjeriti i garantirati im da vodimo računa o njihovoj sigurnosti. To što ste vi ovdje dokaz je vaše posvećenosti i posvećenosti država iz kojih dolazite očuvanju sigurnog i stabilnog ozračja ovdje u BiH''.

''Preuzimanje zapovjedništva nad Višenacionalnom bojnom nesumnjivo je vrhunac moje dosadašnje vojne karijere'', rekao je pukovnik Steingresz.

Pukovnik Leitner zahvalio se general-bojniku Trischaku i napomenuo da je vrhunac njegovoga mandata bio: ''Uspješna vježba ‘Brzi odgovor 19,’ tijekom koje je šest satnija iz šest različitih država bilo pod zapovjedništvom Višenacionalne bojne... širom zemlje, blisko surađujući s lokalnim vlastima, agencijama za provođenje zakona i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine''.

Kopirati
Drag cursor here to close