Vencel Pralas

Prvozaraženi u Mostaru u dva tjedna više puta ulazio i izlazio iz BiH

Pralas je izašao iz BiH u Hrvatsku 3.ožujka i vratio se u zemlju 7.-og, pa je ponovo izašao iz BiH u Hrvatsku 10-og i vratio se 13-og, piše HMS.
Vijesti / Flash | 21. 03. 2020. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostarski poduzetnik Vencel Pralas, prvozaraženi korona virusom na području Mostara i Hercegovine, do 17-og ovog mjeseca kada je utvrđeno da je obolio od Covida 19 u nekoliko je navrata ulazio i izlazio iz BiH u Hrvatsku'', doznaje Hrvatski Medijski Servis iz pouzdanog izvora, koji nije želio da mu novinari otkrivaju identitet dok traje istraga Tužiteljstva HNŽ-a.

Sam Pralas, koji je optuživan da je prikrio informaciju da je bio u Italiji, negirao je kako je boravio u toj zemlji, žarištu Corona virusu, prije povratka u Mostar.

Pralas je izašao iz BiH u Hrvatsku 3.ožujka i vratio se u zemlju 7.-og, pa je ponovo izašao iz BiH u Hrvatsku 10-og i vratio se 13-og, navodi se u objavi.

Granična policija BiH dok traje istraga Tužiteljstva HNŽ-a o tome kako je koronavirus ušao u SKB Mostar, je li i tko napravio propust, o slučaju prelaska državne granice Velimira Pralasa ne daje nikakve informacije.

Podsjetimo, Velimir Pralas i njegov sin 16-og ovog mjeseca došli su u Centar urgantne medicine SKB Mostar s respiratornim teškoćama i upalom pluća. Smješteni su na Odjel za plućne bolesti. Sutradan su testirani na COVID-19, te je za Velimira utvrđeno da je pozitivan, a za sina negativan na Covid 19.

Nakon toga koronavirus otkriven je kod Pralasove supruge, te jedne rodilje koja je radila u njegovoj tvrtki. Od tada do danas zaraza korona virusom u Mostaru otkrivena je kod još tri osobe, koji su bili u kontaktu s Pralasom.

Zbog ovom slučaja 26 djelatnika SKB Mostar je upućeno u izolaciju, kao i 60 osoba koji su bili u kontaktu s Pralasom.

Infektolog dr. Jurica Arapović s Klinike za Infektivne bolesti SKB Mostar u petak je na press konferenciji Stožera Civilne zaštite HNŽ kazao da je Paralas u teškom stanju, te da će biti priključen na aparate za umjetno disanje, piše HMS.

Inače, iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske za Bljesak.info nisu mogli potvrditi informaciju o prijelazu preko graničnih prijalaza prvooboljelog jer, kako tvrde, te informacije mogu jedino razmjenjivati s institucijama, ali ne i javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close