Zbog polaganja vozačkog

Prvi semafori postavljeni u središtu Čapljine nakon 30 godina

Semafori se nalaze na križanju Ulice Zrinsko-Frankopanske i Ulice Ruđera Boškovića u blizini crkve sv. Franje Asiškog u Čapljini, odnosno na križanju dviju jednosmjernih ulica.
Vijesti / Flash | 08. 05. 2019. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljina je po prvi put nakon rata dobila semafore u središtu grada, a semafori su postavljeni u srijedu u posljedpodnevnim satima.

Iako još nisu u funkciji, od radnika koji su iste postavili doznali smo kako bi isti trebali ''proraditi'' do kraja tjedna.

Semafori se nalaze na križanju Ulice Zrinsko-Frankopanske i Ulice Ruđera Boškovića u blizini crkve sv. Franje Asiškog u Čapljini, odnosno na križanju dviju jednosmjernih ulica.

Foto: Bljesak.info / Novopostavljeni semafor u Čapljini

Međutim, rješavanje gužvi nije jedini problem koji će se riješiti postavljanjem ovih semafora. Upravo zbog njih uskoro će u Čapljinu biti vraćeno polaganje vozačkih ispita.

Ovu informaciju za Bljesak.info potvrdili su iz jedne čapljinske autoškole, čiji instruktor nam kaže kako će to olakšati i pojeftiniti posao svima - i autoškolama i polaznicima. 

''Proteklih par mjeseci smo se borili jer smo polaganja morali vršiti izvan Čapljine, najčešće u Stocu, što pored objektivnih poteškoća u smislu učenja vožnje iziskuje i dodatne troškove. Sad su semafori tu i slijedi ponovno vraćanje polaganja vozačkih ispita u naš grad.'', kaže ovaj instruktor u razgovoru za Bljesak.info.

Podsjetimo, u prosincu je gradnjom kružnog toka u Tasovčićima, na magistralnoj cesti M-17, uklonjeno posljednje raskrižje sa semaforima u Čapljini, čime je ovaj hercegovački gradić izgubio status ispitnog mjesta za polaganje vozačkog ispita.

Foto: Bljesak.info / Raskrižje u Čapljini na koje su postavljeni semafori

Potvrđeno je to iz resornog ministarstva, iz kojeg je poručeno da je zakonska regulativa vrlo jasna te da se ''moraju ponašati u skladu s važećim zakonskim propisima''.

Čapljinski načelnik Smiljan Vidić rekao je tada da se ova situacija, možda, mogla i izbjeći, ali da su im iz poduzeća ''Ceste FBiH“ rekli da će im donirati semafore koji su uklonjeni s ovoga raskrižja.

''Nakon toga obavijestili su nas da su semafori njihovo stalno sredstvo i da nam ih, praktično, ne mogu donirati. Stoga, jedino što nam je preostalo jeste da pokrenemo postupak javne nabavke koji iziskuje dodatno vrijeme. Već smo u koordinaciji sa PU Čapljina odredili lokaciju za semafore'', rekao je tada Vidić.

Dolaskom sunčanih dana radnici su počeli radove na postavljanju semafora sredino travnja, a isti će profunkcionirati ovih dana.

Čapljinke i Čapljinci ponovno će tako u rodnom gradu sticati zvanje vozača.

Kopirati
Drag cursor here to close